Terug naar resultaten
ADO Den Haag 1 - 1 Oud-Heverlee Leuven
  • Oefenduel
  • Vrijdag 26 juli 2019 19:30u
  • Sportpark De Strijphorst

ADO Den Haag heeft de achtste en laatste wedstrijd van de oefencampagne ondanks een overwicht gelijkgespeeld tegen Oud-Heverlee Leuven. Hoewel de ploeg van Fons Groenendijk na de gelijkmaker van Thijmen Goppel genoeg kansen had om te pakken waar het recht op had, bleef het bij 1-1 op Sportpark De Strijphorst.

Bij de laatste test van de voorbereiding tegen de Belgische club stuurde Groenendijk in grote lijnen de basisploeg van de afgelopen jaargang het veld in. Omdat John Goossens niet beschikbaar was, speelde Erik Falkenburg als ‘nummer tien’. Naast Goossens waren Dion Malone, Donny Gorter, Nasser El Khayati en Wilfried Kanon niet van de partij.

De start van ADO Den Haag in Honselersdijk was voortvarend, maar ondanks een aantal behoorlijke kansen bleef een doelpunt uit. Met name Falkenburg was bedrijvig. De aanvaller produceerde eerst een schuiver die gevaarlijk voorlangs ging en zag daarna, na een vlotte aanval, een inzet gekraakt worden. Ook Goppel was dicht bij een doelpunt, maar zijn ‘zwabberschot’ daalde nét te laat. Elson Hooi stuitte op zijn beurt op doelman Laurent Henkinet.

Waar ADO Den Haag het naliet om de ban te breken, lukte het Oud-Heverlee Leuven wél om de score te openen. Na een geblokte vrije trap reageerde Mathieu Maertens vanuit de kluts zeer alert. Met een omhaal vond de middenvelder het net. Na deze treffer was ADO Den Haag even zoekende.

Na de theepauze wist het team van Groenendijk het ritme weer te vinden. Dat leidde wederom tot de nodige kansen. En na een uur spelen bijna tot de 1-1, toen Tomas Necid met een achteloze voetbeweging de lat raakte. De gelijkmaker viel echter alsnog snel. Goppel pikte de bal op, stuurde met een kapbeweging twee verdedigers het bos in en rondde vervolgens knap af in de verre hoek.

ADO Den Haag maakte na de 1-1 van Goppel de meeste aanspraak op het winnende doelpunt, maar ook OH Leuven wist via Arthur Allemeersch voor dreiging te zorgen. Maar, net als Shaquille Pinas aan de andere kant, schoot de speler van ‘OHL’ de bal naast. Ondertussen maakte Michiel Kramer als proefspeler zijn rentree bij ADO Den Haag. De spits kreeg een half uur van Groenendijk, maar kon het scorebord niet in beweging brengen. En omdat de rest van de spelers dat ook niet voor elkaar kreeg, bleef het bij 1-1 op Sportpark De Strijphorst.

Zo gaat ADO Den Haag zich met een gelijkspel, maar wel met een ongeslagen voorbereiding, klaarstomen voor de seizoensopener van zondag 4 augustus tegen FC Utrecht (thuis, 16.45 uur).

Karakteristieken

ADO Den Haag – Oud-Heverlee Leuven   1-1 (0-1)

Scoreverloop: 24. Maertens 0-1, 50. Goppel 1-1

Scheidsrechter: Rob Souwen

Opstelling ADO Den Haag: Zwinkels; Van Ewijk (61. Asmelash), Beugelsdijk, Pinas, Meijers; Immers, Falkenburg, Bakker; Goppel (85. Van Kleef), Necid (61. Kramer), Hooi (72. Kuipers).

Auteur: Koen Jans
Fotografie: Laurens Lindhout

Hoofdsponsor

Official partners

Divisionpartner