Terug naar resultaten
ADO Den Haag 3 - 3 Willem II
  • Eredivisie
  • Zaterdag 23 november 2019 20:45u
  • Cars Jeans Stadion
ADO Den Haag heeft zaterdagavond op de valreep een punt over gehouden aan het duel met Willem II. De Haagse ploeg kwam van een 0-2 en 1-3 achterstand knap terug. John Goossens was met zijn wonderschone 3-3 de gevierde man.

Voor de aftrap van het treffen met Willem II werd Lex Immers in het zonnetje gezet met een ingelijst shirt en een fraaie bos bloemen, omdat het kind van de club al meer dan 250 officiële duels voor ADO Den Haag heeft gespeeld. Een bijzondere mijlpaal voor de middenvelder, die het ingelijste shirt doneerde aan het supportershome.
Toen er met debutant Dehninio Muringen (rechtsachter) en Tomas Necid binnen de lijnen afgetrapt werd, lag het spel eerst een minuut lang stil. Daarmee werd er, op alle Nederlandse profvelden, een statement gemaakt tegen racisme, onder het motto ‘Racisme? Dan voetballen we niet!’.

De wedstrijd begon allesbehalve lekker voor ADO Den Haag, dat er in het eerste half uur niet goed in slaagde om de defensie gesloten te houden. Willem II wist meerdere keren door de Haagse defensie te breken en kreeg mogelijkheden via Vangelis Pavlidis, Sebastian Holmén, Ché Nunnely, Mats Köhlert en Freek Heerkens. Luuk Koopmans had op alle pogingen een antwoord, behalve op die van Heerkens in de twaalfde minuut. Omdat de verdediger een rebound na een schot van Nunnely binnen kon prikken, opende Willem II de score: 0-1.
ADO Den Haag verscheen wel een paar keer gevaarlijk in de Tilburgse zestien, maar kon niet echt een vuist maken. Daardoor besloot Fons Groenendijk in de 34ste minuut Thom Haye te brengen voor Danny Bakker. De coach wilde zo meer aan voetballen toekomen, maar zag al snel een nieuwe domper plaatsvinden. Pavlidis kon vrij uithalen en schoot de bal via de onderkant van de lat in de kruising: 0-2.

Het heilige vuur ontbrak voor rust duidelijk bij ADO Den Haag, maar in de tweede helft kwam de ploeg van Groenendijk als herboren uit de kleedkamer. Dat leidde al snel tot de 1-2. De alerte Necid was trefzeker vanuit de rebound en dat gaf de Haagse burger weer moet. De Tsjechische spits maakte de 2-2 er bijna meteen achteraan, maar zijn schot uit de voorzet van Aaron Meijers werd geblokt.

En juist terwijl ADO Den Haag vól gas gaf om de 2-2 te maken, viel plotseling de 1-3 voor Willem II. Dat gebeurde ook nog eens op zeer knullige wijze; Pavlidis schoot de bal via het lichaam van Muringen achter Koopmans. Het was een ferme tik voor ADO Den Haag, waar Aleksandar Bjelica als invaller voor Muringen vervolgens ook zijn debuut maakte.

Na de 1-3 voor Willem II waren er voor beide doelen nog kansen te noteren. Toen een scrimmage met pogingen van Crysencio Summerville, Tom Beugelsdijk en Immers er niet in ging, kon iedereen zijn ogen niet geloven. Toch viel de 2-3 alsnog. Necid knikte zijn tweede van de avond binnen waardoor het weer ging spoken in het Cars Jeans Stadion.

Het was uiteindelijk Goossens die in de 88ste minuut de bal van zo'n 30 meter vol op de pantoffel nam, de bal stijf in de kruising knalde en het Cars Jeans Stadion daarmee liet ontploffen.

ADO Den Haag maakt zich nu op voor de uitwedstrijd tegen Heracles Almelo op zaterdag 30 november. Opnieuw een zeer belangrijk duel om weg te komen uit de onderste regionen.

Karakteristieken

ADO Den Haag – Willem II   3-3 (0-2)

Scoreverloop: 12. Heerkens 0-1, 39. Pavlidis 0-2, 49. Necid 1-2, 55. Pavlidis 1-3, 83. Necid 2-3, 88. Goossens 3-3

Scheidsrechter: Allard Lindhout

Opstelling ADO Den Haag: Koopmans; Muringen (56. Bjelica), Beugelsdijk, Pinas, Meijers; Immers, Goossens, Bakker (34. Haye); Summerville, Necid, Hooi (46. Falkenburg).

Opstelling Willem II: Wellenreuther; Heerkens, Holmén, Peters, Nelom (78. Quiñonez); Saddiki (60. Nieuwkoop), Llonch, Ndayishimiye; Nunnely, Pavlidis, Köhlert (54. Vrousai).

 

Auteur: Koen Jans
Fotografie: Laurens Lindhout