Terug naar resultaten
Laakkwartier 0 - 10 ADO Den Haag
  • Oefenduel
  • Zaterdag 06 juli 2019 17:00u
  • Terrein Laakkwartier

ADO Den Haag heeft de derde wedstrijd in de oefencampagne omgezet in een 0-10 overwinning op HVV Laakkwartier. Aan de regenachtige maar toch prima bezochte Jan van Beersstraat, waren Tomas Necid en Nasser El Khayati goed voor respectievelijk vier doelpunten en vier assists.

Fons Groenendijk probeerde iets anders ten opzichte van de oefenduels met SV Honselersdijk (1-8 winst) en SVV Scheveningen (0-2 winst). De keuzeheer liet zijn ploeg aantreden in een 4-2-3-1 formatie, met John Goossens, Erik Falkenburg en Nasser El Khayati in de schaduw van spits Necid. In de achterhoede van Laakkwartier stond Mitchel Stam, de zoon van voormalig ADO Den Haag-keeper René Stam.

De omzetting van Groenendijk leverde aardig voetbal op in de eerste helft. Wat met name opviel was dat Necid als targetman veelvuldig in stelling werd gebracht. Het was dan ook niet vreemd dat de Tsjech in een ruim half uur viermaal tot scoren kwam. El Khayati, die na een pass van Necid zelf ook op prachtige wijze scoorde, leverde op zijn beurt vier assists. Dat deed hij drie keer bij Necid en één keer bij Immers. Falkenburg tekende voor een 0-7 stand bij rust.

Direct na de theepauze werden er drie wissels doorgevoerd, maar stagneerde de productie enigszins. Voordat er in de 61ste minuut nog acht wissels plaatsvonden kwam er ondanks een kansenregen nog maar één treffer bij. El Khayati bepaalde met een streep de stand op 0-8, nadat Falkenburg de kruising raakte.

Met de jongere garde binnen de lijnen bleef ADO Den Haag de kansen aaneen rijgen, maar wilde de bal er maar niet in. Ondanks grote mogelijkheden voor onder anderen Thijmen Goppel, Mats van Kins, Maarten Rieder, Hennos Asmelash en Dehninio Muringen leek de teller te blijven stokken bij acht goals. Niets was echter minder waar, omdat Ladan en Van Kins allebei nog een duit in het zakje deden. Zodoende werd er voor het eerst dit seizoen de dubbele cijfers behaald.

ADO Den Haag vertrekt komende maandag voor een trainingskamp naar Zeeland, waar het maandag om 19.30 uur bij en tegen VV Serooskerke oefent.

Karakteristieken
HVV Laakkwartier – ADO Den Haag   0-10 (0-7)

Scoreverloop: 6. Necid 0-1, 17. Necid 0-2, 21. Necid 0-3, 27. El Khayati 0-4, 34. Necid 0-5, 36. Immers 0-6, 45. Falkenburg 0-7, 58. El Khayati 0-8, 85. Ladan 0-9, 86. Van Kins 0-10

Scheidsrechter: Rob Wassink

Opstelling ADO Den Haag: Zwinkels (46. Groothuizen); Van Ewijk (61. Polley), Beugelsdijk (61. Kuipers), Pinas (61. Muringen), Meijers (61. Gorter); Immers (61. Asmelash), Bakker (46. Van Kleef, 69. Rieder); Goossens (46. Goppel), El Khayati (61. Van Kins), Falkenburg (61. Boussakou); Necid (61. Ladan).

Auteur: Koen Jans
Fotografie: Angelo Blankespoor

Hoofdsponsor

Official partners

Divisionpartner