SV Honselersdijk 1 - 8 ADO Den Haag
  • Oefenduel
  • Zaterdag 29 juni 2019 14:30u
  • Sportpark De Strijphorst

In de eerste oefenwedstrijd van het seizoen was ADO Den Haag met zes vroege goals op weg naar een enorme zege, maar de Haagse ploeg hield het tegen de Westlandse eersteklasser SV Honselersdijk uiteindelijk bij een 1-8 overwinning. Tomas Necid tekende voor een hattrick in de broeierige hitte, aanwinst Milan van Ewijk was meteen trefzeker.

Het was verzengend heet op Sportpark De Strijphorst, maar in het eerste kwart van de wedstrijd regende het wel doelpunten. In een tijdsbestek van 25 minuten wist de ploeg van Groenendijk maar liefst zes keer tot scoren te komen tegen de ploeg die afgelopen seizoen in de eerste klasse zaterdag speelde en daarin de play-offs om promotie naar de hoofdklasse wist te halen.

Necid produceerde in deze eerste fase al een hattrick. De Tsjechische spits maakte de eerste twee goals van het seizoen, door voorzetten van Thijmen Goppel en Nasser El Khayati binnen te knikken. Daarna was het woord aan Van Ewijk, de enige nieuweling aan de kant van ADO Den Haag. De rechtsachter brak op snelheid door en schoot overtuigend raak met links: 0-3.

ADO Den Haag creëerde kans na kans en bleef de treffers aaneen rijgen. Erik Falkenburg schoot raak na een slim passje van Lex Immers en Necid frommelde de bal binnen na een actie van Goppel, maar het hoogtepunt was de 0-5 van El Khayati. De spelmaker verschafte zichzelf prachtig ruimte voor een schot en mikte met links fraai raak. Aan de zijde van de thuisploeg was er één gevaarlijk moment: Angelo Zwiers dwong Robert Zwinkels tot een goede redding.

Honselersdijk rouleerde eigenlijk de gehele wedstrijd met haar spelers en ADO Den Haag verscheen na rust met een volledig andere ploeg binnen de lijnen. Hoewel er toen nog steeds veel Haagse kansen te noteren waren, werden de doelpunten schaarser. Grote kansen waren er al snel voor Hennos Asmelash, Mats van Kins, Delano Ladan en Yahya Boussakou, maar de bal leek er niet meer in te willen.

Waar ADO Den Haag legio scoringsmogelijkheden liet liggen, wist Honselersdijk wél tot scoren te komen. Dat deed de Westlandse equipe op fraaie wijze. Youri Riepe mocht vanaf een meter of 25 aanleggen en krulde de vrije trap fraai in de korte hoek. Amper een minuut later maakte ADO Den Haag er in de persoon van Ladan wel weer 1-7 van. Het slotakkoord was echter voor Boussakou, die zich met een mooi doelpunt liet zien.

Zo is de kop eraf voor ADO Den Haag, dat komende maandag de oefencampagne vervolgt met een oefenwedstrijd bij en tegen SVV Scheveningen.

SV Honselersdijk – ADO Den Haag   1-8 (0-6)

Scoreverloop: 7. Necid 0-1, 10. Necid 0-2, 16. Van Ewijk 0-3, 22. Falkenburg 0-4, 23. El Khayati 0-5, 25. Necid 0-6, 70. Riepe 1-6, 72. Ladan 1-7, 86. Boussakou 1-8

Scheidsrechter: Stanley van Lith

Opstelling eerste helft: Zwinkels; Van Ewijk, Kuipers, Pinas, Meijers; Immers, El Khayati, Bakker; Goppel, Necid, Falkenburg.

Opstelling tweede helft: Havekotte; Malone, Beugelsdijk, Muringen, Polley; Van Kleef, Asmelash, Rieder; Van Kins, Ladan, Boussakou.

Auteur: Koen Jans