FC Utrecht 3 - 2 ADO Den Haag
  • Oefenduel
  • Donderdag 02 mei 2019 13:00u
  • Stadion Galgenwaard

ADO Den Haag heeft donderdagmiddag een vriendschappelijke wedstrijd tegen FC Utrecht afgewerkt. De ploeg van coach Fons Groenendijk ging in de besloten oefenpot door een late tegengoal met 3-2 ten onder in Stadion Galgenwaard. Nasser El Khayati (penalty) en Tomas Necid waren trefzeker in de Domstad.

Terwijl de regen met bakken uit de hemel kwam vallen, werd er om 13.00 uur afgetrapt in de Galgenwaard. Daar trad ADO Den Haag aan met vijf andere basisspelers ten opzichte van de competitiewedstrijd tegen Excelsior. Utrecht speelde nagenoeg met de sterkste opstelling, maar voerde net als ADO Den Haag in de tweede helft veel wissels door.

FC Utrecht had in de beginfase een overwicht, hetgeen ook resulteerde in meerdere kansen. De grootste hiervan was voor Urby Emanuelson, die na tien minuten de paal raakte. Ook Sander van de Streek, Sean Klaiber en Willem Janssen kregen mogelijkheden, maar voor de eerste goal was het wachten op minuut 32. Toen volgden de doelpunten elkaar meteen in rap tempo op.

De stormachtige fase werd ingeleid door een typische ‘aanvaller-overtreding’ van Elson Hooi op Gyrano Kerk, waardoor Utrecht een penalty kreeg. Simon Gustafson stuurde Robert Zwinkels de verkeerde hoek in en opende de score. Hooi was eerst dus de veroorzaker van een strafschop, maar verdiende er vlak daarna zelf één. Hij werd neergelegd door Timo Letschert, waardoor El Khayati de 1-1 kon aantekenen.

Utrecht antwoordde meteen. Kerk brak door vanaf rechts, gaf de bal laag voor een stelde Jean-Christophe Bahebeck daarmee in staat om de 2-1 binnen te wandelen. Maar net als bij de eerste tegentreffer reageerde ADO Den Haag weer snel. Thijmen Goppel vond Tomas Necid met een scherpe voorzet en de Tsjechische spits werkte de bal hard en overtuigend tegen de touwen: 2-2.

In het eerste kwartier na rust was met name Utrecht dreigend en dat kwam vooral door Kerk. De bedrijvige aanvaller zette Zwinkels tot drie keer toe aan het werk, maar de Haagse goalie stond steeds goed gepositioneerd. Na een ruim uur vonden beide trainers het tijd om de nodige mutaties aan te brengen. Utrecht wisselde vijf keer, ADO Den Haag deed dat nog één maal vaker.

Onder anderen Mike Havekotte verscheen binnen de lijnen. De goalie werd meteen tweemaal getest, maar pareerde goed op pogingen van Cyriel Dessers en Nick Venema. Laatstgenoemde bewees dit seizoen al vaak een neusje voor de goal te hebben en liet dat in dit oefenduel ook zien. Toen de aanvaller tien minuutjes voor tijd in de diepte gestuurd werd, rondde hij keurig af: 3-2. Venema miste direct daarna nog een kans, maar 4-2 was gezien de gelijk opgaande wedstrijd ook te veel van het goede geweest.

Karakteristieken
FC Utrecht - ADO Den Haag   3-2 (2-2)

Scoreverloop: 32. Gustafson (penalty) 1-0, 36. El Khayati (penalty) 1-1, 39. Bahebeck 2-1, 42. Necid 2-2, 83. Venema 3-2

Scheidsrechter: Gert Keyl

Opstelling FC Utrecht: Marsman; Klaiber (57. Van der Maarel), Letschert, Janssen, Gavory; Gustafson, Strieder (57. Görtler), Emanuelson (69. Venema); Kerk, Van de Streek (57. Dessers), Bahebeck (57. Boussaid).

Opstelling ADO Den Haag: Zwinkels (60. Havekotte); Polley, Beugelsdijk, Kanon (60. Gorter), Meijers; Ebecilio (70. Rieder), El Khayati, Immers (60. Falkenburg); Goppel (70. Boussakou), Necid, Hooi (60. Lorenzen).

Auteur: Koen Jans
Fotografie: FC Utrecht