Terug naar resultaten
ADO Den Haag 3 - 2 Athletic Bilbao
  • Oefenduel
  • Woensdag 25 juli 2018 19:00u
  • Complex SV De Lutte

ADO Den Haag heeft woensdag haar visitekaartje afgegeven in de vriendschappelijke wedstrijd tegen Athletic Bilbao, die achter gesloten deuren werd afgewerkt in De Lutte. De ploeg van Fons Groenendijk was een geoliede machine en won in de regen knap met 3-2 van de Baskische club. De goals kwamen van Sheraldo Becker, Erik Falkenburg en Nasser El Khayati.

ADO Den Haag wist bij de aftrap om 19.00 uur dat het haar borst kon natmaken, aangezien Bilbao met veel gevestigde namen in de basis startte. Een handvol spelers zal de echte voetballiefhebber wel kennen, zoals Iñaki Williams, Aritz Aduriz, Ander Itturaspe, Iker Muniain en Oscar de Marcos. Ondanks de kwaliteit van de tegenstander uit Baskenland wist ADO Den Haag een puike partij neer te zetten. Dat deed het Haagse team met Robin Polley in de basis, omdat Thijmen Goppel ontbrak. De 19-jarige rechtsback vulde het uitstekend in.

Vanaf minuut één liet ADO Den Haag zich van haar goede kant zien op Sportpark de Stockakker, waar dus achter gesloten deuren gespeeld werd. De eerste kans van de wedstrijd was voor Falkenburg, die de bal na een vrije trap van El Khayati vanuit de kluts maar een klein stukje over de lat tikte. El Khayati nam daarna zelf ook het doel onder vuur, maar stuitte op keeper Iago Herrerín.

Na achttien minuten kwam Bilbao vrijwel uit het niets op voorsprong in De Lutte. Aduriz profiteerde van een foutieve pass van Danny Bakker en verschalkte Indy Groothuizen. Yuri Berchiche was daarna met een kopbal dicht bij de 0-2, maar Groothuizen stond goed gepositioneerd en kon de bal klemmen. ADO Den Haag rechtte na vijf mindere minuten weer de rug en kwam via Becker langszij. Na een splijtende steekpass van Falkenburg drukte de rappe buitenspel hard en fraai af. 1-1 was dus de ruststand.

Twintig minuten voor de theepauze was het keihard gaan regenen in het oosten van het land. En terwijl het bijna drie kwartier met bakken uit de hemel kwam, trok het felle ADO Den Haag de wedstrijd volledig naar zich toe. Vlak na rust was Falkenburg in twee instanties trefzeker met het hoofd, voordat ook El Khayati het net vond. De technicus draaide vanaf links het strafschopgebied en schoot raak met links, op identieke wijze als hij dat onlangs ook deed tegen WHS. De twee goals waren een beloning voor de strijdlust. Het gaf vertrouwen, iets wat de ploeg even nodig had na de mindere duels met FC Dordrecht en TOP Oss.

Nadat Bas Kuipers in de 67ste minuut zijn tweede gele en dus een rode kaart had gekregen na een onschuldig blok, maakte Sabin Merino er een kwartier voor tijd nog 3-2 van namens Bilbao. Hoewel Beñat daarna in kansrijke positie nog de vuisten van Groothuizen raakte, trok ADO Den Haag verdiend de winst over de streep.

Wat nu volgt is de oefenwedstrijd tegen Panathinaikos in het Cars Jeans Stadion. Dit duel begint komende zaterdag om 19.30 uur en is toegankelijk voor de fans. Klik hier om een kaartje voor dit oefenduel te bemachtigen.

Karakteristiek

ADO Den Haag – Athletic Bilbao  3-2 (1-1)

Scoreverloop: 18. Aduriz 0-1, 31. Becker 1-1, 48. Falkenburg 2-1, 51. El Khayati 3-1, 73. Merino 3-2

Rode kaart: 67. B. Kuipers (twee keer geel)

Scheidsrechter: Patrick Smeenge

Opstelling ADO Den Haag: Groothuizen; Polley, Beugelsdijk, Kanon, B. Kuipers; Bakker, Immers, El Khayati (62. Gorter); Becker (54. Hooi), Falkenburg (54. Zhang), Lorenzen (62. Goossens).

Auteur: Koen Jans
Fotografie: Angelo Blankespoor

Hoofdsponsor

Official partners

Divisionpartner