Terug naar resultaten
Willem II 0 - 3 ADO Den Haag
  • Eredivisie
  • Vrijdag 14 december 2018 20:00u
  • Koning Willem II stadion

Een avondje Tilburg is wederom bijzonder vermakelijk geworden voor ADO Den Haag. De ploeg van Fons Groenendijk wist Willem II met 0-3 te verslaan, dankzij een doelpunt van Erik Falkenburg en twee goals van Lex Immers. Het is alweer de zesde zege op rij tegen Willem II. Vier van deze overwinningen speelden zich af in Tilburg.

ADO Den Haag reisde af naar Tilburg met de wetenschap dat het al jaren een zéér goede staat van dienst heeft tegen de Tricolores. De geel-groenen wonnen maar liefst vijf keer op rij van Willem II en deden dat bovendien tot drie keer toe op Tilburgse bodem. In de jacht op de zesde opeenvolgende zege op Willem II voerde Groenendijk twee mutaties door in zijn basisopstelling. Tom Beugelsdijk en Melvyn Lorenzen mochten starten, wat ten koste ging van Nick Kuipers en Elson Hooi.

Het kwam dit seizoen regelmatig voor dat ADO Den Haag niet goed uit de startblokken kwam, maar in Tilburg bleek het tegenovergestelde het geval. Zonder dat er aan beide kanten nog gevaar was gesticht, kwam de Haagse brigade op voorsprong in Brabant. Falkenburg kreeg opnieuw de voorkeur in de spitspositie en betaalde het vertrouwen van Groenendijk in de negende minuut uit. De spits kreeg de bal van Giovanni Troupée, draaide goed weg en schoot verwoestend hard binnen in de korte hoek: 0-1.

Een heerlijke start dus voor ADO Den Haag, maar Willem II ging niet bij de pakken neerzitten. Via Daniel Crowley en Fran Sol zocht de thuisploeg de gelijkmaker, maar deze bleef uit. ADO Den Haag had op haar beurt de kans om de marge te verdubbelen, maar greep deze kans ook niet. Eerst miste een kopbal van Lorenzen kracht, daarna wist El Khayati geen raad met een mooie mogelijkheid. Becker gaf de bal terug op de clubtopscorer, maar de inzet werd wat wild naast het doel gejaagd.

Het was voor ADO Den Haag zaak om de rust met de voorsprong te halen, omdat Willem II steeds meer begon aan te dringen richting de rust. Crowley en Donis Avdijaj waagden allebei een doelpoging, maar de beste twee kansen waren voor Fran Sol. De Spaanse spits, die dit seizoen al twaalf keer trefzeker was, had het vizier echter niet op scherp staan. Eerst schoot hij over na een lage voorzet van Avdijaj, daarna prikte hij na een vreemde carambole van dichtbij naast. Zodoende leidde ADO Den Haag bij rust.

In de tweede helft liet ADO Den Haag de thuisploeg vooral het spel maken, terwijl het zelf bleef loeren op gevaarlijke uitbraken. Dit recept wierp zijn vruchten af. Zwinkels werd in het eerste kwartier na rust nog wel een paar keer getest, maar loste alles prima op. De keeper van ADO Den Haag zag ondertussen ook een gevaarlijke poging van Sol, die goed voor zijn man kwam na een voorzet van Avdijaj, over het doel gaan.

Terwijl Willem II dus het meest nadrukkelijk op zoek was naar een doelpunt, was het voor ADO Den Haag weer prijs. Op wilskracht viel de 0-2 na een uur spelen. Danny Bakker ontfutselde de bal aan de linkerkant, trok de bal voor en wist daarmee Troupée te bereiken. De rechtsachter legde de bal terug op Immers en stelde de nummer 10 daarmee in staat om de bal vanaf de rand van de zestien hard en laag binnen te schieten.

Het was voor Immers zijn eerste doelpunt van het seizoen, maar de routinier had meteen de smaak te pakken. Bij het ingaan van het Haags Kwartiertje, toen ADO Den Haag alweer een aantal keren dreigend was geweest, scoorde Immers opnieuw. El Khayati dwong zelf met een gekraakt schot een corner af en slingerde de bal vanuit deze standaardsituatie, via Aaron Meijers, fraai voor het doel. Immers verlengde de indraaiende voorzet fraai met zijn kruin: 0-3.

Twee mooie momenten dus voor Immers, die vlak voor het einde een publiekswissel kreeg van Groenendijk. Natuurlijk was het ook een prachtige avond voor de rest van het team, de club en de fans, aangezien ADO Den Haag de punten hard nodig had. Dankzij de winst is de Haagse ploeg weer opgeklommen tot plek tien, met één puntje achterstand op zowel sc Heerenveen als VVV-Venlo. Volgende week, op zondag 23 december, sluit ADO Den Haag de eerste seizoenshelft af. Bestel hier kaarten voor dit duel.

Karakteristieken 
Willem II – ADO Den Haag   0-3 (0-1)

Scoreverloop: 9. Falkenburg 0-1, 61. Immers 0-2, 77. Immers 0-3

Scheidsrechter: Kamphuis

Opstelling Willem II: Wellenreuther; Lewis, Meißner, Peters, Palacios; Anita (82. Akkaynak), Llonch, Crowley; Özbiliz (77. Kristinsson), Sol, Avdijaj.

Opstelling ADO Den Haag: Zwinkels; Troupée, Beugelsdijk, Kanon, Meijers; Immers (88. Pinas), El Khayati, Bakker; Becker, Falkenburg (71. Zhang), Lorenzen (81. Goppel).

Auteur: Koen Jans
Fotografie: Angelo Blankespoor

Hoofdsponsor

Official partners

Divisionpartner