Terug naar resultaten
ADO Den Haag 0 - 3 TOP Oss
  • Oefenduel
  • Zaterdag 21 juli 2018 14:30u
  • Terrein Laakkwartier

ADO Den Haag heeft zaterdag in een magere oefenwedstrijd met 0-3 verloren van TOP Oss. Het oefenduel met de Brabanders kende nagenoeg eenzelfde verloop als het treffen met FC Dordrecht: het initiatief lag voornamelijk bij ADO Den Haag, maar een goed resultaat kwam door te makkelijk weggegeven goals geen enkel moment in de buurt.

ADO Den Haag wilde zich in het warme Laakkwartier herpakken van het vorige oefenduel, maar liep al na twee minuten achter de feiten aan door een knullig tegendoelpunt. Shaquille Pinas verslikte zich in de laatste linie en zag Huseyin Dogan namens TOP Oss profiteren: 0-1. Dogan was voor rust de gevaarlijkste man bij Oss en kreeg nog een mogelijkheid, maar Robert Zwinkels pareerde goed. Verder waren voor rust eigenlijk alle kansen voor ADO Den Haag, dat het vizier echter niet op scherp had staan.

De afronding aan Haagse zijde was slordig en soms zelfs wat onrustig. Erik Falkenburg, Bjørn Johnsen, Sheraldo Becker, Lex Immers en Yuning Zhang kregen stuk voor stuk goede mogelijkheden, maar de bal wilde er maar niet in. Een vergelijkbare situatie als bij het duel met Dordrecht. Toen uitgerekend Delano Ladan (huurling van ADO Den Haag) de marge in de 52ste minuut verdubbelde, leek het geloof in een goed resultaat weg te ebben bij de ploeg van Fons Groenendijk. Dat kwam wellicht ook door de vele wisselingen in het team. Geen enkele speler speelde de volledige wedstrijd.

ADO Den Haag begon steeds meer tegen zichzelf te voetballen en zag vervolgens ook nog Johnsen en Aaron Meijers uitvallen met blessures. Melvyn Lorenzen bracht de spanning in het laatste kwartier bijna terug, maar het was TOP Oss dat andermaal deed wat ADO Den Haag maar niet lukte: scoren. Samed Oztoprak bepaalde de eindstand in de 78ste minuut met een droog schot op 0-3.

De achtste oefenwedstrijd van het seizoen bracht ADO Den Haag wat we hoopten, maar het team van Groenendijk heeft nog twee wedstrijden om het juiste ritme te pakken te krijgen voor de start van de Eredivisie op 12 augustus tegen FC Emmen. Op 28 juli en 3 augustus komen respectievelijk Panathinaikos en Aris Thessaloniki langs in het Cars Jeans Stadion, dat bij deze duels met de Grieken uiteraard toegankelijk is voor supporters.

Karakteristiek

ADO Den Haag – TOP Oss   0-3 (0-1)

Scoreverloop: 2. Dogan 0-1, 52. Ladan 0-2, 78. Oztoprak 0-3

Scheidsrechter: Martin Pérez

Opstelling ADO Den Haag: Zwinkels (46. Havekotte); Goppel (58. Van Huffel), Beugelsdijk, Pinas (46. Kanon), Bas Kuipers (46. Meijers); Gorter (58. Bakker), Immers (70. Van Kins), Falkenburg (58. El Khayati); Becker (58. Goossens), Johnsen (32. Zhang), Hooi (70. Lorenzen).

Auteur: Koen Jans
Fotografie: Angelo Blankespoor

Hoofdsponsor

Official partners

Divisionpartner