Terug naar resultaten
De Jonge Spartaan 0 - 10 ADO Den Haag
  • Oefenduel
  • Vrijdag 13 juli 2018 19:30u
  • Sportpark Spartacus

In een zonnig Middelharnis heeft ADO Den Haag vrijdag in een prima oefenwedstrijd de dubbele cijfers gehaald tegen De Jonge Spartaan. Het werd 0-10 op Sportpark Spartacus, waar het team van Fons Groenendijk met een hoog baltempo een flinke hoeveelheid kansen wist te creëren.

Zodoende kan ADO Den Haag zaterdag met een tevreden gevoel het trainingskamp in Zeeland afsluiten. De Haagse formatie reeg de kansen aaneen in Middelharnis, waar zich ruim 600 toeschouwers verzameld hadden. De omstandigheden en de grasmat waren prettiger dan de afgelopen twee duels en dat was duidelijk zichtbaar op het veld. Het positiespel was verzorgd en ADO Den Haag dook continu op voor het doel van keeper Ferry de Koning. De score had op basis van de kansen misschien nog wel hoger kunnen uitvallen.

Vanaf de eerste minuut was het door het hoge baltempo een kansenregen in Middelharnis. John Goossens, Erik Falkenburg, Yuning Zhang en Lex Immers kwamen al snel in scoringspositie, maar de openingstreffer viel pas na een kwartier. Bas Kuipers opende het bal, door een prima voorzet van Sheraldo Becker via de paal binnen te tikken. Enkele minuten later bracht Shaquille Pinas de marge op twee uit een hoekschop van Goossens.

ADO Den Haag bleef aanzetten en zag Zhang na een half uur koppend het houtwerk raken. Even later was het wel raak voor de Chinese spits, die overtuigend afdrukte na een pass van Becker. De 0-4 kwam er rap achteraan, aangezien proefspeler Gino van Kessel een voorzet van Bas Kuipers met het hoofd achter doelman Ferry de Koning werkte. Onder anderen Tom Beugelsdijk, Becker en Falkenburg hadden de ruststand hoger kunnen laten uitvallen, maar het ontbrak aan geluk in de afronding.

Na acht wissels in de rust waren er eerst mogelijkheden voor Van Kessel en Pinas, die naast Bas Kuipers als enigen mochten blijven staan. Eén van de invallers was Elson Hooi, die al snel trefzeker was. Na een mooie aanname schoot hij hard binnen vanaf de rand van de zestien. Na deze vijfde goal stokte de doelpuntenproductie even, omdat Nasser El Khayati de bal op de paal krulde en Yahya Boussakou in kansrijke positie miste.

De slotfase werd echter de meest productieve periode van ADO Den Haag. Na een eigen doelpunt van Jan Willem van Lente kopte Maarten Rieder een hoekschop van Danny Bakker hard tegen de touwen. Een paar minuten later verscheen Bakker zelf op het scoreformulier, met een droge knal van buiten het strafschopgebied. Na de tweede goal van Van Kessel vroeg iedereen zich hardop af of de tien aangetikt zou worden en dat werd uiteindelijk nét het geval. Thijmen Goppel maakte een doelpunt dat identiek was aan zijn goal tegen Scheveningen en zorgde daarmee voor een 0-10 eindstand.

De selectie en staf reizen zaterdag aan het begin van de middag weer vanaf het trainingskamp in Renesse terug naar Den Haag. Komende dinsdag is het volgende oefenduel: op het terrein van HVV Laakkwartier wordt er dan om 19.30 uur afgetrapt tegen FC Dordrecht.

Karakteristiek

De Jonge Spartaan – ADO Den Haag  0-10 (0-4)

Scoreverloop: 15. B. Kuipers 0-1, 19. Pinas 0-2,, 32. Zhang 0-3, 34. Van Kessel 0-4, 51. Hooi 0-5, 72. Jan Willem van Lente (e.d.) 0-6, 76. Rieder 0-7, 79. Bakker 0-8, 83. Van Kessel 0-9, 90. Goppel 0-10.

Scheidsrechter: Theo Vroegindeweij

Opstelling ADO Den Haag: Groothuizen (46. Havekotte); David (46. Goppel), Beugelsdijk (46. Kanon), Pinas (52. N. Kuipers), B. Kuipers (58. Gorter); Immers (46. Rieder), Falkenburg (46. El Khayati), Goossens (46. Bakker); Becker (46. Hooi), Zhang (46. Boussakou), Van Kessel.

 

Auteur: Koen Jans

Hoofdsponsor

Official partners

Divisionpartner