Terug naar resultaten
VV W.H.S. 0 - 2 ADO Den Haag
  • Oefenduel
  • Dinsdag 10 juli 2018 19:30u
  • Sportcomplex WHS

De derde oefenwedstrijd in vier dagen heeft ADO Den Haag dinsdagavond een zuinige overwinning opgeleverd. In het winderige Sint-Annaland werd WHS met 0-2 geklopt. Nasser El Khayati en Bas Kuipers maakten de goals.

WHS is een derdeklasser (zaterdag), wiens initialen voor ‘Wij Houden Stand’ staan. Deze naam deed de Zeeuwse ploeg op basis van de score dus wel eer aan. Op Sportpark De Waaje bleef het - zonder Bjørn Johnsen, Robert Zwinkels en Indy Groothuizen - bij twee Haagse doelpunten. Net als tegen VV Goes was ADO Den Haag voor het doel niet vlijmscherp en lag het baltempo op het lastig bespeelbare veld nét iets te laag. Heel gek was dat niet, vanwege het feit dat de spelers al twee oefenduels (zaterdag en maandag) en ook een pittige training op deze wedstrijddag in de benen hadden.

Mede door de trainingsarbeid stuurde Fons Groenendijk weer twee verschillende ploegen het veld in. In de eerste helft stond voor een groot deel de vaste basisploeg van vorig seizoen binnen de lijnen. Waaronder dus El Khayati, die al snel de score opende. De spelmaker kapte vanaf rechts een verdediger uit en mikte de bal met gevoel in de verre hoek: 0-1. In het eerste bedrijf waren er verder vooral kansen voor Lex Immers, Wilfried Kanon (afgekeurde goal) en Gino van Kessel, die deze week onderdeel is van de Haagse selectie. Van Kessel was linksbuiten en had Sheraldo Becker aan zijn overzijde staan. Becker maakte, net als Trevor David, zijn rentree na een knieblessure.

In de tweede helft lieten John Goossens en Elson Hooi zich al snel gelden, maar hun fraaie schoten verdwenen net langs de verkeerde kant van de paal. Aan de zijde van WHS zorgde Gijs den Ouden voor het enige gevaar van de wedstrijd, maar zijn schot ging over en naast. Omdat Mats van Kins een bal niet lekker raakte en Nick Kuipers naast kopte uit een hoekschop leek het af te stevenen op 0-1. Daar dacht Bas Kuipers anders over: hij liep een harde voorzet binnen bij de tweede paal en verdubbelde de marge.

Zo vertrok ADO Den Haag dus met een 0-2 zege uit Sint-Annaland. De volgende oefenwedstrijd van de ploeg van Groenendijk is komende vrijdag. Dan wordt er in Middelharnis om 19.30 uur afgetrapt tegen De Jonge Spartaan.

 Karakteristiek

WHS – ADO Den Haag 0-2 (0-1)

Scoreverloop: 3. El Khayati 0-1, 87. B. Kuipers 0-2

Scheidsrechters: Harry Koster (eerste helft) en Stoffel Schipper (tweede helft)

Opstelling ADO Den Haag: Havekotte (45. Schoonderwaldt); Goppel (58. David), Beugelsdijk (45. N. Kuipers), Kanon (45. Pinas), Meijers (45. B. Kuipers); Bakker (45. Gorter), Immers (45. Van Kins), El Khayati (45. Goossens); Becker (46. Hooi), Falkenburg (46. Zhang), Van Kessel (46. Lorenzen).

Auteur: Koen Jans
Fotografie: Wim Fase

Hoofdsponsor

Official partners

Divisionpartner