Terug naar resultaten
svv Scheveningen 1 - 3 ADO Den Haag
  • Oefenduel
  • Zaterdag 07 juli 2018 17:00u
  • Houtrust

Op een zonovergoten Sportpark Houtrust heeft ADO Den Haag in de derde oefenwedstrijd van het seizoen met 1-3 van SVV Scheveningen gewonnen. Erik Falkenburg en Melvyn Lorenzen scoorden voor rust voor de ploeg van Fons Groenendijk, Thijmen Goppel was tien minuten voor tijd trefzeker.

Met ongeveer 1.500 toeschouwers langs de lijn kreeg ADO Den Haag van Scheveningen meer tegenstand dan in de eerste oefenduels van het seizoen, tegen Lugdunum (0-7) en Laakkwartier (1-10). De warme omstandigheden maakten het daarnaast niet eenvoudig, al werden er genoeg kansen gecreëerd. Het vizier stond echter niet echt op scherp. Dat was in de openingsfase onder meer het geval bij Erik Falkenburg en Lex Immers.

Falkenburg wist twee mogelijkheden niet te verzilveren, maar bij de derde keer was het scheepsrecht voor de nummer 30 van ADO Den Haag. Hij nam een voorzet van Elson Hooi goed aan en drukte af: 0-1. Falkenburg speelde overigens in de spits, met John Goossens achter zich als ‘nummer 10’. Ruim tien minuten na de openingsgoal maakte Melvyn Lorenzen de tweede Haagse treffer. De Duitser sprong hoog en kopte een corner van Aaron Meijers knap binnen.

In de tweede helft leek de hitte steeds meer een rol te gaan spelen en werden er bovendien tien wissels doorgevoerd bij ADO Den Haag. Alleen Indy Groothuizen maakte de negentig minuten vol. De doelman moest een kwartier voor tijd de bal uit het net vissen, aangezien Michael de Niet na een vlijmscherpe counter met een fraaie boogbal trefzeker was voor Scheveningen. Even daarvoor had doelman Björn Bénard een aantal mooie reddingen in huis op pogingen van Goossens, Mats van Kins en Yahya Boussakou.

Even mocht de promovendus in de Tweede Divisie hopen op een stunt, maar al snel bracht ADO Den Haag de marge terug naar twee. Thijmen Goppel dribbelde vanaf ‘zijn’ rechterflank naar binnen en krulde de bal met links in de verre hoek. Goppel kon direct zijn tweede van de middag maken, maar schoot over vanuit de rebound. Zodoende bleef het bij 1-3 tegen Scheveningen, waar in totaal meer dan tien spelers en stafleden met een verleden bij ADO Den Haag rondliepen, waaronder Barry Rog, Leroy Resodihardjo, Ferry de Jong, Levi Schwiebbe en trainer John Blok.

Karakteristiek

SVV Scheveningen – ADO Den Haag 1-3 (0-2)

Scoreverloop: 23. Falkenburg 0-1, 36. Lorenzen 0-2, 74. De Niet 1-2, 82. Goppel 1-3.

Scheidsrechter: Luca Cantineau

Opstelling ADO Den Haag: Groothuizen; Company (46. Polley), Beugelsdijk (61. N. Kuipers, Kanon (61. Pinas), Meijers (61. B. Kuipers); Bakker (49. Gorter), Immers (61. Van Kins), Goossens (61. Rieder); Hooi (61. Goppel), Falkenburg (61. Reijneveld), Lorenzen (61. Boussakou).

Auteur: Koen Jans
Fotografie: Angelo Blankespoor

Hoofdsponsor

Official partners

Divisionpartner