LVV Lugdunum 0 - 7 ADO Den Haag
  • Oefenduel
  • Zaterdag 30 juni 2018 14:30u
  • Sportpark Kikkerpolder II
De kop is eraf voor ADO Den Haag. De eerste trainingsweek werd zaterdag afgesloten met een feestelijke oefenwedstrijd tegen LVV Lugdunum, dat op Sportpark Kikkerpolder II na een 0-1 ruststand met 0-7 verslagen werd.
De organisatie van Lugdunum had ondanks de hitte wederom haar best gedaan om er een feestje van te maken, net als vorig jaar. Toen werd het 0-6, nu werd er dus één doelpunt meer gemaakt Voorafgaand aan de wedstrijd was er een respectvolle minuut applaus voor Gijs Collé jr. De voormalig eerste elftalspeler van Lugdunum overleed onlangs en kreeg dus een mooi eerbetoon.
Yuning Zhang speelde zijn eerste wedstrijd in het shirt van ADO Den Haag en kan met tevredenheid terugkijken op zijn officieuze debuut. De Chinese spits tekende in de 39ste minuut voor de openingstreffer en deed dat op wonderschone wijze. Zhang werkte een perfecte voorzet van Goppel met een volley tegen de touwen. Voor de openingstreffer waren er al kansen geweest voor onder meer John Goossens, Tom Beugelsdijk , Zhang en Donny Gorter. Laatstgenoemde raakte de bovenkant van de lat met een boogbal.
De doelpunten waren in de tweede helft minder schaars. Al na twee minuten lag de bal in het net. Proefspeler Hakeem Araba prikte binnen na een voorzet van Elson Hooi. Even later stond Hooi ook aan de basis aan de 0-3. Mats van Kins maakte deze met het hoofd. De Leidenaar was vorig seizoen ook al trefzeker tegen Lugdunum. Na een uur spelen maakte Araba zijn tweede doelpunt. De beresterke spits omspeelde de doelman en legde de bal vervolgens in het doel.
Het was de hele middag eenrichtingsverkeer op Sportpark Kikkerpolder II, maar Lugdunum weerde zich kranig tegen ADO Den Haag. De dubbele cijfers kwamen daardoor niet in het zicht. Het werd nog wel 0-7, waardoor dezelfde score als vorig jaar werd neergezet.
Verantwoordelijk voor de vijfde Haagse treffer was Maarten Rieder. De 18-jarige jeugdspeler kreeg van Groenendijk de kans om zich te laten zien in de hoofdmacht en luisterde dat dus op met een keurige goal. De 0-6 kwam op naam van Hennos Asmelash, die hard en diagonaal afrondde na een aanval vanaf rechts. Hooi deed, voor de derde keer, het voorbereidende werk. Het slotakkoord was voor Danny Bakker, die de bal tergend langzaam in het doel liet rollen: 0-7.

LVV Lugdunum – ADO Den Haag       0–7 (0-1)

Scoreverloop: 39. Zhang 0-1, 47. Araba 0-2, 54. Van Kins 0-3, 60. Araba 0-4, 67. Rieder 0-5, 85. Asmelash 0-6, 90. Bakker 0-7.

Scheidsrechter: Dick Jol

Opstelling ADO Den Haag eerste helft: Groothuizen; Goppel, Beugelsdijk, Kanon, B. Kuipers; Gorter, Immers ©, Goossens; Boussakou, Zhang, Lorenzen.

Opstelling ADO Den Haag tweede helft: Havekotte; Asmelash, N. Kuipers, Pinas, Meijers ©; Van Kins, Bakker, Rieder; Hooi, Araba, Ladan.

Auteur: Koen Jans