ADO Den Haag 2 - 1 FC Twente
  • Zaterdag 14 april 2018 18:30u

Bjørn Johnsen heeft maar weer eens aangetoond in bloedvorm te zijn. Met zijn veertiende en vijftiende goal van het seizoen bezorgde hij ADO Den Haag de 2-1 overwinning op hekkensluiter FC Twente. Zo blijft de ploeg van trainer Fons Groenendijk in de race voor de play-offs.

De eerste helft speelde zich af in een heel laag tempo. Daardoor ontstonden er niet heel veel kansen. Een van de spaarzame gevaarlijke momenten resulteerde direct in een doelpunt. In de dertiende minuut mocht Twente-middenvelder geheel vrijstaand voorgeven op Fredrik Jensen. Die hoefde de bal alleen maar in de goal te glijden: 0-1.
Na de openingstreffer gebeurde er weinig. Op kleine mogelijkheden voor Stefan Thesker (aanvoerder Twente) en Elson Hooi na. Zeven minuten voor rust leek ADO Den Haag toch de 1-1 te maken, maar een doelpunt van Johnsen werd terecht afgekeurd wegens buitenspel. In blessuretijd van de eerste helft was het alsnog raak voor de Noor. Na goed doorzetten van Lex Immers haalde Johnsen verwoestend uit. Doelman Joël Drommel was kansloos: 1-1. Direct daarna floot de scheidsrechter voor rust.
ADO Den Haag begon furieus aan de tweede helft. Kort achter elkaar kregen Immers en Nasser El Khayati goede kansen, helaas zonder het gewenste effect. Daarna ging de Haagse storm wat liggen. Twente wist daar niet van te profiteren. Het oogde aanvallend machteloos. Na een uur zocht ADO Den Haag weer wat nadrukkelijker het doel van de Tukkers op. Aaron Meijers (inzet over) en invaller Erik Falkenburg (kopbal in handen Drommel) waren dichtbij een treffer. Vlak voordat het Haagse Kwartiertje begon, was het dan wel raak. Wilfried Kanon stuurde Johnsen van achteruit de diepte in. De spits zag dat Drommel zijn goal uitkwam, en besloot daarom de bal over de keeper heen te wippen. Zo maakte Johnsen met zijn vijftiende treffer van het seizoen de 2-1.

In blessuretijd probeerde Twente met man en macht nog wat aan de achterstand te doen. Daarbij kreeg het bijna hulp van doelman Indy Groothuizen, die een voorzet zo weg bokste voor de voeten van Adnane Tighadouini. Gelukkig voor ADO Den Haag rolde de bal niet in het net. Even daarna had invaller Donny Gorter de 3-1 nog op zijn schoen, maar zijn inzet werd op de lijn gered. Vlak daarna was de wedstrijd afgelopen.

Zoals gezegd, blijft ADO Den Haag door de zege in de race voor de play-offs om Europees voetbal. Er zijn nu 43 punten behaald uit 31 wedstrijden. Dinsdag staat de volgende wedstrijd alweer op het programma. Dan gaat ADO Den Haag op bezoek bij directe concurrent sc Heerenveen. De aftrap is om 20.45 uur.