FC Groningen 0 - 0 ADO Den Haag
  • Zondag 11 februari 2018 16:45u
  • Euroborg

ADO Den Haag heeft zondag een punt overgehouden aan de uitwedstrijd tegen FC Groningen. Ondanks een aantal prima kansen kwamen beide teams niet tot scoren: 0-0. Daarmee bleef ADO Den Haag voor het derde duel op rij ongeslagen.

Er zaten twee mensen in de ziekenboeg bij ADO Den Haag: trainer Fons Groenendijk en Erik Falkenburg. Dirk Heesen nam daarom de honneurs van Groenendijk waar. De vervanger van Falkenburg was Thijmen Goppel, die zodoende zijn basisdebuut maakte voor ADO Den Haag.

De eerste helft stond niet bol van de grote kansen. Het tempo lag niet altijd even hoog en beide teams hadden moeite om de bal in de ploeg te houden. Het eerste gevaar kwam echter wel al na twee minuten, toen Bjørn Johnsen een schot geblokt zag worden. Met een kwartier op de klok de grootste kans voor FC Groningen. Een kopbal van Tom van de Looi werd van de lijn gehaald.
Vlak voor rust kon het publiek nog een aantal keer opveren. In de 38e minuut zag Tom van Weert dat Robert Zwinkels van dichtbij redding bracht op zijn inzet. Niet lang daarna kreeg Danny Bakker de beste Haagse kans. Uit een corner van Nasser El Khayati kopte de middenvelder via de lat over. Met een 0-0 stand zochten de teams de kleedkamers op.
In het tweede bedrijf was het aantal gevaarlijke momenten nog lager. Op een geblokt schot van Van Weert en een vrije trap van El Khayati na gebeurde er weinig voor beide doelen. Pas in het laatste kwartier moesten de doelmannen weer in actie komen. Eerst had Zwinkels een geweldige reflex in huis op een kopbal van invaller Kasper Larsen. Aan de andere kant was keeper Sergio Padt alert op inzetten van Johnsen, Sheraldo Becker en El Khayati. Laatstgenoemde was vlak voor tijd nog dichtbij de winnende treffer. Maar weer stond Padt Haags succes in de weg. In blessuretijd had FC Groningen alsnog de zege kunnen grijpen. Van Weert mikte gelukkig voor ADO Den Haag naast. Zo bleef het bij 0-0.
ADO Den Haag blijft achtste staan in de Eredivisie. Er zijn 32 punten behaald. Volgend weekend staat er voor ADO Den Haag weer een thuiswedstrijd op het programma. Op zaterdag 17 februari is Willem II de tegenstander in het Cars Jeans Stadion. De aftrap vindt om 20.45 uur plaats.