ADO Den Haag 1 - 1 VVV-Venlo
  • Zaterdag 20 januari 2018 19:45u
Tot vier minuten voor tijd leek ADO Den Haag drie punten te pakken tegen VVV-Venlo dankzij een doelpunt van Bjørn Johnsen. Maar de Limburgers maakten via invaller Johnatan Opoku toch nog de 1-1. De formatie van trainer Fons Groenendijk mocht met dat punt nog in de handen wrijven, want in blessuretijd miste Mats Seuntjes namens VVV nog een megakans op de overwinning door een prachtige redding van Robert Zwinkels.
Shaquille Pinas maakte tegen VVV zijn basisdebuut in het hart van de defensie. Groenendijk wilde naast Tom Beugelsdijk graag een verdediger opstellen met een goed linkerbeen. Bovendien had Pinas tijdens het trainingskamp in Turkije een goede indruk achtergelaten. Bij VVV niet voormalig speler en trainer van ADO Den Haag Maurice Steijn aan het roer. Hij was geschorst. Op de bank van de Limburgers wel een andere oude bekende, Romeo Castelen. Hij speelde van 2000 tot 2004 bij ADO Den Haag.

Na vier minuten kreeg VVV een grote mogelijkheid. Een hoge bal kwam terecht voor de voeten van Lennart Thy. De Duitser raakte de bal niet goed, zodat Robert Zwinkels kon oprapen. Even daarna werd een schot van Johnsen geblokt na goed doorgaan op links van Aaron Meijers. De Noorse spits was in de veertiende minuut ook dichtbij een treffer, maar hij vond het zijnet uit een afgeslagen corner.

Drie maal bleek scheepsrecht voor Johnsen. Want in de 23e minuut mocht hij wel zijn handen in de lucht steken. Een hoekschop belandde op ‘randje zestien’ bij Danny Bakker. De middenvelder haalde uit en zag Johnsen zijn pegel van richting veranderen. Daardoor stond keeper Lars Unnerstall op het verkeerde been en vloog de bal het net in: 1-0. VVV had er zomaar voor kunnen zorgen dat beide teams met een 1-1 stand de kleedkamers op zouden zoeken. Maar goede kansen voor Damian van Bruggen, Torino Hunte en Thy waren niet aan hen besteed.

In de tweede helft gebeurde er een stuk minder dan in het eerste bedrijf. ADO Den Haag had moeite om een tweede doelpunt te forceren. Het kreeg ook weinig kansen. VVV was niet bij machte om het vuur aan de schenen te leggen van de thuisploeg. Pas na 68 minuten ontstond er weer wat opwinding. Eerst met een lobje van Johnsen, dat net over ging. Even daarna was VVV uit het niets dichtbij de gelijkmaker. Een kopbal van Vito van Crooij spatte uiteen op de paal.
De 1-0 voorsprong voor ADO Den Haag bleef mager. Zodoende kon VVV blijven hopen op een punt. En daar kreeg het ook een enorme mogelijkheid voor via wederom Van Crooij. Hij raakte een voorzet van Opoku echter volledig verkeerd: naast. Toch werd het wel 1-1. Nasser El Khayati had een slechte vrije trap in huis, waardoor VVV er een razendsnelle counter uit wist te gooien. Opoku kon uiteindelijk alleen op Zwinkels aflopen. De invaller bleef koel en rondde beheerst af. ADO Den Haag mocht van geluk spreken dat het bij die 1-1 bleef. Want in de 90e minuut had Mats Seuntjens de winnende treffer op zijn schoen, maar met een wereldredding zorgde Zwinkels dat ADO Den Haag toch een punt overhield aan de wedstrijd. Een punt dat voelde als een nederlaag.

Door de remise heeft ADO Den Haag nu 27 punten uit negentien wedstrijden. Daarmee blijft het wel in het linker rijtje staan, op een achtste plek. ADO Den Haag gaat volgende week op bezoek bij landskampioen Feyenoord. Op zondag 28 januari wordt er om 14.30 uur afgetrapt in De Kuip in Rotterdam.