ADO Den Haag 4 - 0 PEC Zwolle
  • Eredivisie
  • Vrijdag 22 december 2017 20:00u
  • Cars Jeans Stadion

Op voorhand leek ADO Den Haag een lastige kluif de hebben aan PEC Zwolle. Niks bleek minder waar. De mannen van trainer Fons Groenendijk waren veel te goed voor de ‘Blauwvingers’. ADO Den Haag sloot het jaar 2017 af met een ruime 4-0 overwinning. Goals werden gemaakt door Erik Falkenburg (twee keer) en Bjørn Johnsen (ook twee keer). Door de overwinning gaat ADO Den Haag de winterstop in met een plek in het linkerrijtje.

Robert Zwinkels viel tegen PSV nog geblesseerd uit, maar was fit genoeg om tegen PEC te beginnen. Thomas Meißner was geschorst en Wilfried Kanon ligt nog altijd in de lappenmand. Het hart van de verdediging bestond nu uit Tom Beugelsdijk en Danny Bakker. Donny Gorter kreeg ook een basisplek, op het middenveld. Op de linksbuitenpositie stelde Fons Groenendijk Falkenburg op in plaats van Elson Hooi.

De wedstrijd was nog maar nauwelijks onderweg toen PEC al op voorsprong had kunnen komen. Vanaf randje zestien schoot de gevaarlijke rechtsback Kingsley Ehizibue op doel. Zwinkels redde knap. Het zou voorlopig het laatste gevaar voor de Zwollenaren betekenen, want daarna regende het Haagse kansen. Binnen één minuut kregen Sheraldo Becker, Johnsen en Falkenburg uitstekende scoringsmogelijkheden, maar doelman Diederik Boer hield zijn doel knap schoon. Dat deed hij even later ook bij schoten van Becker en Falkenburg. In de 22e minuut moest Boer toch vissen. Uit een corner van Nasser El Khayati knikte Falkenburg de 1-0 binnen.

PEC liet zich niet uit het veld slaan door de achterstand en dook een aantal keer gevaarlijk op voor de goal van Zwinkels. De keeper redde op een inzet van Wouter Marinus. Kort daarna leek hij het nakijken te hebben na een wippertje over hem heen van Terell Ondaan. Maar gelukkig voor ADO Den Haag werkte Tyronne Ebuehi weg.

Vlak voor rust verdubbelde ADO Den Haag de voorsprong. Weer was El Khayati de aangever. Met zijn vrije trap vond hij bij de eerste paal het hoofd van Johnsen. Die kopte gedecideerd tegen de touwen: 2-0.

Zeven minuten na rust had ADO Den Haag de wedstrijd beslist. Op rechts ging Becker de één-twee aan met Johnsen. Laatstgenoemde gaf vervolgens voor op de geheel vrijstaande Falkenburg die simpel zijn tweede van de avond kon binnen tikken: 3-0.
Het echte verzet van PEC was daarmee gebroken. En het werd nog erger voor de ploeg van trainer John van ’t Schip. Na ruim een uur spelen stoomde Ebuehi door op rechts nadat hij prachtig werd bediend via een steekpass van Becker. Ebuehi legde de bal terug op Johnsen. En ook hij maakte zijn tweede doelpunt van de wedstrijd. Daarna gebeurde er weinig meer. ADO Den Haag en PEC geloofden het wel. Zo bleef het bij 4-0. ADO Den Haag gaat dus met een heerlijk gevoel de winterstop in. En het sluit 2017 af met een plekje in het linkerrijtje met een mooie puntenaantal van 26.

ADO Den Haag gaat genieten van bijna een maand winterstop. De volgende competitiewedstrijd is op zaterdag 20 januari thuis tegen VVV-Venlo. Er wordt om 19.45 uur afgetrapt.