Terug naar resultaten
ADO Den Haag 3 - 0 RKC Waalwijk
  • Oefenduel
  • Donderdag 06 oktober 2016 13:30u
  • Cars Jeans Stadion

ADO Den Haag heeft donderdagmiddag de oefenwedstrijd tegen RKC Waalwijk met 3-0 gewonnen. In het Kyocera Stadion maakte Ludcinio Marengo twee goals en zette Chovanie Amatkarijo de eindstand op het scorebord.

In het eerste kwartier gebeurde er weinig. RKC had wel een licht overwicht, maar wist daar weinig mee te doen. Aan de andere kant leek ADO Den Haag zelfs op voorsprong te komen via Tom Trybull, die voor deze gelegenheid in het centrum van de verdediging speelde. De goal van de Duitser werd echter afgekeurd wegens buitenspel. In het vervolg had Moussa Sanoh namens RKC nog twee aardige kansen (twee keer naast). Namens de thuisploeg miste Mike Havenaar de bal met zijn hak en schoot Danny Bakker uit de tweede lijn naast. Ruststand 0-0.

ADO Den Haag schoot energiek uit de startblokken in de tweede helft. Dat kwam onder meer door het verse bloed; vijf nieuwe namen betraden namelijk het veld. Het was dan ook niet verwonderlijk dat ADO Den Haag een voorsprong nam. Na goed doorgaan van Achraf El Mahdioui kwam de bal terecht bij Marengo. Met een ultiem tikje verschalkte hij doelman Etienne Vaessen.

Na de 1-0 kreeg Marengo nog een aantal kansen de voorsprong uit te breiden. Maar twee keer redde de keeper. De derde maal was scheepsrecht voor de aanvaller. Hij werd van achteruit de diepte ingestuurd en schudde met zijn snelheid zijn directe tegenstander af. Marengo omspeelde de ingevallen doelman Martijn Bijdevier en schoot nipt raak: 2-0. Met een mooie individuele actie op links maakte Amatkarijo de 3-0. Vlak daarna floot scheidsrechter Jeroen Manschot af.

Karakteristiek

ADO Den Haag – RKC Waalwijk 3–0 (0-0)

Scoreverloop: 54. Marengo 1-0, 80. Marengo 2-0, 88. Amatkarijo 3-0

Scheidsrechter: Jeroen Manschot

Opstelling ADO Den Haag: Zwinkels; San Roman (46. Van Schaik), Beugelsdijk (46. David), Trybull, Ebuehi; El Mahdioui, Bakker, Jansen (46. Duplan); Schaken (46. Hevel), Havenaar (46. Amatkarijo), Marengo

Opstelling RKC Waalwijk: Vaessen (75. Bijdevier); Ndefe (62. Benson), Wormgoor (62. Verduijn), Greene, Engberink (46. Mezgrani); Nieuwendaal (75. Anderson), Van Arnhem (75. Baggerman), Van de Sande (75. Najah); Sanoh (62. Rienstra), Voskamp (62. Ben Mohamadi), Langedijk (62. El Bahraoui)

Hoofdsponsor

Official partners

Divisionpartner