ADO Den Haag 1 - 1 PSV
  • Zaterdag 15 april 2017 19:45u
Door een goal vlak voor tijd van Mike Havenaar heeft ADO Den Haag een punt uit het vuur gesleept tegen landskampioen PSV. In de eerste helft waren de Eindhovenaren beter en ze kwamen dan ook terecht op voorsprong. De Hagenaars begonnen beter aan het tweede bedrijf. Toch leek de gelijkmaker uit te blijven. Maar Havenaar schonk zijn ploeg toch nog het terechte punt.
Vanaf de aftrap was het PSV dat de klok sloeg in het Kyocera Stadion. De mannen van trainer Phillip Cocu speelden de bal rond, geduldig zoekend naar een gaatje in de Haagse defensie. En die vond PSV in de zevende minuut. Vanaf de rechterflank speelde Santiago Arias spits Jürgen Locadia aan. Die gaf de bal vervolgens mee aan Davy Pröpper, die eenvoudig de 0-1 binnen kon tikken.
ADO Den Haag kwam er ook na de openingstreffer nauwelijks aan te pas. De thuisploeg was genoodzaakt om te wachten op een foutje van PSV om via de zijkanten snel door te breken. Dat had in de 36e minuut bijna succes. Uit een voorzet van Sheraldo Becker kopte Mike Havenaar luttele centimeters naast. Het bleek de enige kans in de eerste helft voor ADO Den Haag. Ook de kansen voor de Eindhovenaren (Andrés Guardado en Locadia) gingen er niet in. 0-1 de ruststand derhalve.
In de pauze leek Groenendijk een donderspeech te hebben gegeven. Want ADO Den Haag kwam als een totaal ander team de kleedkamers uit. Het hield PSV goed onder druk, wat ook resulteerde in twee bijna-goals. In de 52e minuut schoot Havenaar binnen, maar hij stond in buitenspelpositie: afgekeurd. Drie minuten daarna leek de Japanner dan wel te gaan scoren. Maar hij schoot te zacht in na een strakke voorzet van Becker. Daarom kon keeper Jeroen Zoet ingrijpen.
ADO Den Haag bleef knokken om toch nog een punt aan de wedstrijd over te houden. Op het laatst ging Groenendijk zelfs met vier man voorin spelen. Het gaf daarom achterin wat ruimte weg. Daar kon PSV, ondanks enkele gevaarlijke kansen, niet van profiteren. Uiteindelijk viel het doelpunt aan de andere kant. Uit een corner vuurde Aaron Meijers af, redding Zoet. Voor de rebound stond Havenaar klaar om met het hoofd de 1-1 binnen te knikken. Die gelijkmaker zou ADO Den Haag niet meer weggeven. Een zwaarbevochten, maar terecht punt.

Door de remise komt ADO Den Haag op 32 punten. Dat levert voorlopig een dertiende positie op met nog drie duels voor de boeg. Volgende week weer een belangrijke wedstrijd voor ADO Den Haag. Dan wordt er een bezoek gebracht aan Sparta, dat drie punten minder heeft. De aftrap op het Kasteel is om 14.30 uur op zondag 23 april.

Fotografie: Soccrates Images