Terug naar resultaten
vv Katwijk 0 - 5 ADO Den Haag
  • Oefenduel
  • Zaterdag 09 juli 2016 14:00u
  • De Krom

Het vierde duel in de voorbereiding op het nieuwe seizoen heeft ADO Den Haag ook winnend afgesloten. Zaterdagmiddag scoorde de ploeg van coach Zeljko Petrovic vijf keer bij Tweede divisionist vv Katwijk. Keeper Robert Zwinkels hoefde geen tegendoelpunt te incasseren. Namens ADO Den Haag vonden Edouard Duplan (twee keer), Ruben Schaken, Gervane Kastaneer en Hector Hevel het net.

ADO Den Haag begon met enkele andere namen aan de wedstrijdl ten opzichte van het duel met Scheveningen. Zo maakte José San Román (foto) zijn officieuze debuut. De Argentijn verving Tyronne Ebuehi. Op '10' werd dit keer Duplan geposteerd ten faveure van Mathias Gehrt. Die linkerspits was nu Kastaneer.

De bal lag al na drie minuten in het netje voor ADO Den Haag. Uit een afgeslagen voorzet kreeg Duplan de bal voor zijn voeten. De Fransman bleef koel en rondde beheerst af: 0-1. Niet lang daarna een uitgelezen kans voor Katwijk om op gelijke hoogte te komen. Marciano Mengerink ging alleen op Zwinkels af. Gelukkig voor ADO Den Haag redde hij met zijn been.

Met een kwartier op de klok leek ADO Den Haag de score te verdubbelen. Eerste bracht doelman Richard de Groot goed redding op een inzet van Kastaneer. Enkele tellen later mikte Mike Havenaar in het zijnet. In de negentiende minuut was het dan wel raak. Ruben Schaken schoot eerst op de paal. De bal kwam bij Kastaneer terecht, die weer voorgaf op Schaken. Hij zorgde met een simpel intikkertje voor de 0-2. Een aantal minuten voor rust strafte Duplan een verdedigingsfout van Katwijk af. Met een mooi geplaatst schot in de verre hoek maakte hij de derde Haagse treffer.

In de tweede helft gebeurde er niet bijster veel meer. Katwijk was niet bij machte het ADO Den Haag echt lastig te maken. De Hagenaars wilden wel, maar het ontbrak aan de finesse voorin. De enige echte goede kans was van Havenaar. De Japanner werd vanaf links bedient door Aaron Meijers. Havenaar had een mooie volley in huis, die wonderbaarlijk uit het doel werd gehouden door De Groot.

In de slotfase van de wedstrijd viel er toch nog wat te beleven op Sportpark De Krom. In de 81e minuut had invaller Mo Atay op rechts een piekfijne voorzet in huis op Kastaneer, die eenvoudig de 0-4 kon maken. Hevel zette de eindstand op het scorebord. De middenvelder profiteerde van een glijpartij van een verdediger van Katwijk: 0-5.

Voor ADO Den Haag staat er komende week een trainingskamp in het Brabantse Leende op het programma. De selectie van Petrovic verblijft daar van maandag tot en met vrijdag. Op die laatste dag staat er nog een oefenwedstrijd op de rol. Om 16.00 uur in FC Eindhoven de tegenstander.

Karakteristiek

vv Katwijk – ADO Den Haag 0–5 (0-3)

Scoreverloop: 3. Duplan 0-1, 19. Schaken 0-2, 38. Duplan 0-3, 81. Kastaneer 0-4, 83. Hevel 0-5

Scheidsrechter: Allard Lindhout

Opstelling ADO Den Haag: Zwinkels; San Roman (71. David), Kanon (79. Van Schaik), Beugelsdijk, Meijers (79. Hevel); Bakker (63. Gehrt), Duplan (71. Atay), Jansen (79. Haddachi); Schaken, Havenaar (63. El Mahdioui), Kastaneer

 

Auteur: Joey Gardien

Hoofdsponsor

Official partners

Divisionpartner