ADO Den Haag 4 - 1 RKC Waalwijk
  • Oefenduel
  • Donderdag 12 november 2015 12:30u

ADO Den Haag heeft donderdagmiddag een zege behaald in de oefenwedstrijd tegen RKC Waalwijk. In het Kyocera Stadion won het team van coach Henk Fraser met 4-1 van de Brabanders. Grote man aan Haagse zijde was Roland Alberg met drie treffers.

In de beginfase was ADO Den Haag duidelijk de bovenliggende partij. Dat resulteerde ook in kansen. Alberg vuurde een schot af, die keeper Ralph Vos nipt kon keren. Uit de rebound tikte Mathias Gehrt naast. Een paar minuten later was het weer Alberg die naast de paal mikte.

Hoewel ADO Den Haag de meest dreigende ploeg was, kwam RKC op voorsprong. In de zeventiende minuut kregen de Waalwijkers een vrije trap aan de linkerkant van het veld. Deze werd zowaar bij de tweede paal binnen gekopt door verdediger Maikel Verkoelen: 0-1.

Niet lang na de openingstreffer stelden de Hagenaars orde op zaken. Daarvoor kreeg het wel wat hulp van RKC. Steef Nieuwendaal maakte hands: penalty. Deze werd feilloos benut door Alberg. Diezelfde middenvelder zorgde in de 28e minuut voor de 2-1. Wederom een goal uit een standaardsituatie. Dit keer schoot Alberg een vrije trap raak. Er gebeurde voor de rest weinig meer in de eerst helft.

Met een klein uur op de klok gooide ADO Den Haag het duel in het slot. Wederom was Alberg de doelpuntenmaker. Uit een voorzet van invaller Tyronne Ebuehi kopte hij prachtig tegendraads in de verre hoek.

In het vervolg bleven de mannen van Fraser kans op kans stapelen. Zo schoot Gehrt op de paal en gingen drie inzetten van Ludcinio Marengo naast. De vierde goal viel echter weer uit een strafschop. Marengo werd neergehaald en Timothy Derijck benutte het buitenkansje. Daarmee bepaalde hij de eindstand op 4-1.

ADO Den Haag – RKC Waalwijk 4–1 (2-1)

Scoreverloop: 17. Verkoelen 0-1, 21. Alberg 1-1 (pen.), 28. Alberg 2-1, 59. Alberg 3-1, 83. Derijck 4-1 (pen.)

Scheidsrechter: Martin van den Kerkhof

Opstelling ADO Den Haag: Coremans; Malone (46. Ebuehi), Beugelsdijk, Zuiverloon (46. Meijers), Kanon; Kristensen (73. Jansen), Gehrt, Alberg (73. Derijck); Duplan (73. Owobowale), Havenaar (46. Korte), Gorré (46. Marengo)

Opstelling RKC Waalwijk: Vos; Ndefe, Van Weert, Verkoelen, Engberink; Yildirim, Nieuwendaal, Rienstra; Bajic, Van Sonsbeek, Valpoort