• Oefenduel
  • Zaterdag 25 juli 2015 14:30u
  • Cars Jeans Stadion
Met code rood qua weersomstandigheden werd er in Den Haag gewoon gevoetbald. ADO Den Haag ontving Veria FC uit Griekenland maar de wind speelde hier en daar wel parten. Niemand liet er zich door uit het veld slaan, beide ploegen werkten vooral in het eerste uur een stevig duel af.

De wedstrijd begon al meteen wat hectisch doordat in de eerste twee minuten Veria al gevaarlijk kon worden door een ongelukkige inspeelbal, die ook direct weer onschadelijk werd gemaakt. En aan de andere kant was er meteen een grote kopkans voor Alberg, de Griekse keeper kon nog net met de vingertoppen redden.
In de 5e minuut viel ineens een erg vreemde goal uit een verre ingooi, haast niemand had het gezien. De bal werd verlengd, stuiterde door de wind over iedereen heen, zo in de verre hoek. Pech, mede door het weer helaas. Spits Sotirios Balafas raakte de bal als laatste.

Dat het weer invloed zou hebben bleek even later alweer, bij een grote kans voor Veria. De voorzet vanaf rechts dwarrelde op de wind, lastig voor Hansen om uit te komen. De bal kon worden teruggekopt, maar de inkomende speler schoot gelukkig naast. Niet veel later was het jammer genoeg wel raak voor de Grieken. Een schot van afstand met veel mensen ervoor werd wederom door Balafas aangeraakt. Het schampen van zijn hoofd zorgde ervoor dat de bal erin vloog.
Vanaf dat moment nam ADO Den Haag meer en meer het heft in handen. De reeks mogelijkheden begon met een goed schot van Bakker net naast vanaf de rand van de zestienmeter. Schaken kwam al meteen met een aantal voorzetten, al kwamen deze nog net niet goed aan.

Na bijna 20 minuten was Bakker goed weg op links, hij kon schieten maar gaf hoog voor op Kramer, deze kreeg er net zijn hoofd niet tegenaan. Secondes later volgde er een goede kopbal van Alberg, de bal ging onder de keeper door en was duidelijk over de lijn, maar de assistent had het niet gezien en gaf een corner nadat de keeper de bal over de achterlijn had geslagen. Dat was de aansluitingstreffer, maar helaas.
Het was een stevige wedstrijd, er werden vele pittige duels uitgevochten. Zuiverloon kwam na 25 minuten door op rechts, hij legde terug op Kramer maar deze was net te laat voor een volley. De aanval die volgde, opgezet door Duplan, was prachtig, maar eindigde met een hard schot in het gezicht van centrale verdediger Edjenguele.

Iets waar mensen naar uit kijken, de samenwerking tussen Schaken en Kramer, kwam één keer heel mooi naar voren. Beiden waren op snelheid, de voorzet was goed maar Kramer raakte de bal iets te licht waardoor de bal net voorlangs ging.

Net voor de rust had Bakker een grote kans op de 1-2, hij schoot vanaf ongeveer de penaltystip vol op de uitkomende keeper. In de tweede helft speelde Veria in een ander tenue, in de kleuren van de club blauw en rood. De eerste helft droegen de spelers een wit tenue.
ADO Den Haag bleef pushen, maar grote kansen bleven uit. Invaller Gorré liet wel weer zien hoe makkelijk hij mensen passeert. Vanaf links kwam hij over de achterlijn de zestienmeter in, net voor de goal werd de bal helaas onderschept. Het gebeurde vaker dat hij een aantal mensen passeerde, maar bij het laatste tikkie kwam het steeds nog net niet goed uit. De penalty die ADO Den Haag in de allerlaatste minuut kreeg benutte hij wel feilloos. Glashard hoog door het midden nadat Kastaneer was gehaakt in de zestien resulteerde in een 1-2 eindstand waar gezien het aantal mogelijkheden absoluut meer mogelijk was geweest.
ADO Den Haag - Veria FC 0-2 (0-2)
5. Balafas 0-1, 11. Balafas 0-2, 90. Gorré (pen) 1-2
Scheidsrechter: Christiaan Bax
Opstellingen
ADO Den Haag: Hansen; Malone (66. Ebuehi), Zuiverloon, Derijck (66. Wormgoor), Meijers; Kristensen, Bakker (66. Jansen), Alberg (46. Gorré); Schaken (46. Marengo), Kramer (46. Korte), Duplan (66. Kastaneer)
Veria FC: Lopez Perez; Marangos, Nazlidis, Merebashvili, Tsoumanis, Arce Latapi, Malon Aragones, Melikiotis, Vergonis, Edjenguele, Balafas

Fotografie: Laurens Lindhout