NEC 4 - 1 ADO Den Haag
  • Zaterdag 03 oktober 2015 18:30u
  • Goffertstadion

In de achtste wedstrijd van het seizoen heeft ADO Den Haag in Nijmegen een grote nederlaag geleden. Al na 20 seconden maakte NEC 1-0 via een eigen doelpunt van linksback Aaron Meijers. ADO Den Haag vocht zich na de slappe start goed terug in de wedstrijd en ging uiteindelijk met 1-1 de rust in. In de tweede helft werd NEC steeds sterker en kwam ADO Den Haag er eigenlijk niet meer aan te pas. Via Christian Santos (2x) en Anthony Limbombe liep NEC uit naar 4-1.

ADO Den Haag, met Thomas Kristensen in de basis voor Roland Alberg, startte bijzonder slecht aan het duel. Al na achttien seconden schoot Aaron Meijers de bal in eigen doel: 1-0. Daar ging een verdedigende fout van Tyronne Ebuehi aan vooraf. De rechtsback stond verkeerd opgesteld bij een lange bal van Wojciech Golla. Anthony Limbombe kon vervolgens laag voorgeven, waarna de Haagse linksback voor de slechtste oplossing koos.

De Hagenaars hadden het moeilijk met het stugge NEC. Kansen werden er weinig gecreëerd. Toch kwam ADO Den Haag in de 21e minuut op gelijke hoogte. Vito Wormgoor kon ongehinderd een corner van Edouard Duplan binnenkoppen: 1-1. Het was alweer het tweede competitiedoelpunt van de verdediger die daarmee zijn record (uit het seizoen 2009-2010 bij De Graafschap) evenaarde.

Daarna gebeurde er in de eerste helft nauwelijks iets noemenswaardig in De Goffert.

Maar in de tweede helft bleek NEC veel sterker dan de geel-groenen. Wat iedereen zag aankomen, gebeurde ook. NEC, dat na een overtreding van Ruben Schaken op Lucas Woudenberg een strafschop werd onthouden, kwam in de 63e minuut op voorsprong toen Christian Santos met een omhaal een voorzet van Navarone Foor afrondde: 2-1.

Ruim tien minuten later deelde de ploeg uit Nijmegen de genadeklap uit. Santos won het kopduel van Gianni Zuiverloon, waardoor Marcel Ritzmaier op rechts doorbrak. Janio Bikel maaide over de bal heen, waarna de Haagse defensie niet kon opruimen. Voor Anthony Limbombe was het vervolgens een koud kunstje om te scoren: 3-1.

Het werd nog erger voor de Hagenaars omdat NEC ook een vierde doelpunt produceerde. Na een corner haalde Limbombe uit en toen doelman Martin Hansen de bal losliet, keken de Hagenaars toe hoe Santos het speeltuig via de lat over de lijn werkte: 4-1.

ADO Den Haag kon daar heel weinig tegenoverstellen. Schoten van Dion Malone en invaller Roland Alberg, die zijn honderdste Eredivisieduel speelde, waren een prooi voor doelman Hannes Halldorsson. Het was uiteindelijk veel te weinig om aanspraak op enig punt te kunnen maken.

ADO Den Haag komt volgende week vanwege interlands van het Nederlands elftal niet in actie en kan zich dus lang voorbereiden op het volgende cruciale duel. Op zondag 18 oktober is een andere promovendus, De Graafschap, te gast in het Kyocera Stadion. De wedstrijd begint om 14.30 uur.