FC Dordrecht 0 - 0 ADO Den Haag
  • Zaterdag 07 februari 2015 18:30u
  • Riwal Hoogwerkers Stadion
ADO Den Haag is na de 2-0 overwinning op FC Twente niet aan de gehoopte zegereeks begonnen. Tegen hekkensluiter FC Dordrecht bleven de Hagenaars op 0-0 steken.

Het duel in de onderste regionen van de Eredivisie was niet hoogstaand. Beide ploegen ploeterden voort zonder echt goed voetbal te spelen. Toch hadden de geel-groenen het duel een aantal malen in hun voordeel kunnen beslissen. Ook al, omdat scheidsrechter Serdar Gözübüyük de Hagenaars een zuivere strafschop onthield. Uiteindelijk leidden alle inspanningen tot een 0-0 gelijkspel, waardoor ADO Den Haag nog op de eerste uitzege van het seizoen wacht.
Trainer Henk Fraser had, op Wilfried Kanon (Afrika Cup) na, de beschikking over een volledig fitte selectie. Hij koos daarom voor de terugkeer van Dion Malone als rechtsback (ten koste van Gianni Zuiverloon), maar topscorer Michiel Kramer moest genoegen nemen met een plek op de bank. Beide nieuwelingen Aleksandr Iakovenko en Wilson Eduardo behielden hun plek in het elftal.

Een flitsende start zoals tegen FC Twente leverde dat niet op, want beide ploegen begonnen voorzichtig. Alleen Thomas Kristensen kopte in de eerste dertig minuten een vrije trap van Roland Alberg op het doel, maar met zijn inzet had doelman Robbert te Loeke weinig moeite.
Na een halfuur ontbrandde de wedstrijd en stond al snel de arbitrage in het middelpunt van de belangstelling. Nadat Joris van Overeem een goede kans miste, ontsnapte de aanvaller niet veel later aan een rode kaart. Bij een afgeslagen corner van Alberg vuurde Wilson Eduardo hard op het doel en Van Overeem werkte de bal met de arm uit het doel. Tot ongeloof van de Haagse spelers verzuimde Gözübüyük om een strafschop te geven.

Twee minuten later keurde Gözübüyük een Haags doelpunt af. Danny Bakker ging diep en gaf voor. Toen Funso Ojo vervolgens de bal over de achterlijn wilde laten rollen, stak Bakker een voetje uit, hield de bal binnen en gaf een voorzet. Na knullig wegwerken leek Iakovenko zijn tweede doelpunt in twee duels binnen te schieten. Maar de arbiter keurde het doelpunt af,  omdat Bakker de bal uit buitenspelpositie voorzette.
In de tweede helft probeerden de Hagenaars meer druk uit te oefenen. Dat lukte in de eerste minuten, maar al snel vielen beide ploegen terug.

Toch kreeg ADO Den Haag de beste kansen. Na een afgeslagen corner schoot Iakovenko op het doel, maar Te Loeke was op zijn post.

De beste mogelijkheid van de thuisploeg, dat vocht voor zijn laatste kans, werd ingeleid door de van ADO Den Haag gehuurde Ricky van Haaren. Met een lob bereikte hij Van Overeem, die de bal langs Martin Hansen maar ook voorlangs schoof.
In de slotfase hield uitblinker Te Loeke de Hagenaars enkele keren van de zege af. In de 84e minuut brak Alberg door en hij werd gestuit door Te Loeke. Ook op de rebound van Mike van Duinen had hij een antwoord.

In blessuretijd leek Marvin Peersman de geel-groenen een handje te helpen. De Belgische centrale verdediger speelde te zacht terug waarna invaller Kramer op weg leek naar zijn twaalfde doelpunt. Opnieuw kwam Te Loeke goed zijn doel uit, zodat de bal via de Haagse spits over de achterlijn rolde.

Het gelijkspel is voor de ploeg van Fraser een teleurstelling, maar komende zaterdag tegen NAC hebben de Hagenaars een nieuwe kans om een belangrijke zege te halen. De aanvang van dat duel in het Kyocera Stadion is 20.45 uur.