ADO Den Haag 2 - 0 Levante UD
  • Oefenduel
  • Zondag 03 augustus 2014 15:30u
  • Cars Jeans Stadion

ADO Den Haag heeft de voorbereiding met een zege afgesloten. In de laatste oefenwedstrijd was de ploeg van ADO Den Haag tegenstander Levante duidelijk de baas. Twee treffers van Michiel Kramer brachten het verschil tot uitdrukking: 2-0. Met wat mogelijk het basisteam tegen Feyenoord zal worden, verscheen ADO Den Haag aan de aftrap. De Hagenaars was er alles aangelegen om een week voor de competitie nog een goede test af te leggen. Daarin slaagden de geelgroenen uitermate goed in, want de thuisploeg was de nummer tien van de Primera Division duidelijk de baas. Twee doelpunten van invaller Kramer zorgden voor tevreden gezichten aan Haagse kant. De zege had nog hoger kunnen uitvallen als Roland Alberg en Mike van Duinen niet drie keer de paal of lat hadden geraakt.

Na zeges op DVV Delft (3-1), DHC (5-1), FC Dordrecht (3-0), OFI Kreta (1-0), een gelijkspel tegen FC Eindhoven (1-1) en een nederlaag tegen Konyaspor (0-4) oefende ADO Den Haag een week voor de competitieopening tegen Levante. De gasten kwamen niet met hun sterkste ploeg aan de aftrap, omdat de Spanjaarden een dag eerder met behoorlijk wat andere spelers van SC Heerenveen wonnen.

Toch was de ploeg uit Valencia, waar ooit Johan Cruijff en Faas Wilkes furore maakten, een goede oefenpartner voor de geelgroenen. Alleen al in het eerste half uur kregen beide ploegen veel kansen. Uiteindelijk leverde dat slechts een doelpunt op toen Kramer in de 26e minuut, op aangeven van Xander Houtkoop, de bal onder doelman Alejandro Zagala schoof: 1-0.

In de eerste helft had de spits, die na ruim een kwartier de geblesseerde Mitchell Schet afloste, nog twee grote kansen. Maar na een snelle vrije trap van aanvoerder Alberg schoot Kramer de bal in het zijnet en niet veel later kopte hij een vrije trap van Houtkoop voorlangs.

Aan de overzijde moest Martin Hansen handelend optreden toen de Spanjaarden drie keer door de verdediging glipten. De Deense sluitpost, die een sterke indruk maakte, had een pasklaar antwoord op de schoten van Jaime Gavilan, David Barral en Nabil El Zhar.

In de tweede helft kwam het overwicht van ADO Den Haag duidelijker tot uitdrukking. Al in de vijftigste minuut minuten breidde de thuisploeg de voorsprong uit toen Kramer een voorzet van Aaron Meijers langs de Spaanse doelman kopte: 2-0.

Met het tweede doelpunt van Kramer was het verzet van Levante gebroken en ADO Den Haag had de voorsprong kunnen uitbouwen. Maar de beste Haagse kansen eindigden op het aluminium. Eerst punterde Alberg na een hakje van Kramer de bal op de lat om aan het einde van de volgende aanval het speeltuig op de paal te koppen. Datzelfde lot was ook een inzet van Van Duinen beschoren. Kramer bezorgde na een lange uittrap van Hansen de bal bij zijn collega-aanvaller. Van Duinen wurmde zich langs zijn tegenstander en zag vervolgens dat de paal het doelpunt waarnaar hij op zoek was, verhinderde.

Dankzij deze duidelijke overwinning heeft trainer Fraser een goed beeld van zijn team gekregen. De meeste basisspelers van dit duel zullen ook aan de aftrap van de eerste competitiewedstrijd tegen Feyenoord verschijnen en Roland Alberg is gekozen als aanvoerder. Het duel tegen de Rotterdammers in het Kyocera Stadion begint volgende week zondag om 12.30 uur.

De Feiten

Trainer Henk Fraser kan beschikken over een sterke formatie. Alleen Danny Bakker en Mathias Gehrt ontbreken wegens een blessure. ADO Den Haag speelt in zijn laatste oefenwedstrijd dan ook met de drie aanwinsten Martin Hansen, Thomas Kristensen en Xander Houtkoop in de basis. Roland Alberg is aanvoerder.

12. Papa Kouli Diop schiet een vrije trap in de muur.

15. Aanvoerder Roland Alberg controleert een pass van Vito Wormgoor, draait en schiet op de vuisten van doelman Alejandro Zagala.

16. Mitchell Schet gaat geblesseerd naar de kant. Michiel Kramer is zijn vervanger. Mike van Duinen verhuist naar de vleugel.

17. Bij een counter stuurt Victor Camarasa linkshalf Jaime Gavilan diep maar de middenvelder schiet over.

19. Na een snelle vrije trap van Alberg staat Kramer helemaal vrij. De spits schiet in het zijnet.

20. Doelman Martin Hansen keert een uitbraak van Gavilan met zijn voeten.

21. David Barral duikt op in het centrum van de Haagse defensie. Dit keer stopt Hansen de inzet met zijn vuisten.

26. Xander Houtkoop ontvangt de bal, draait zich vrij en bedient Kramer. De spits schuift de bal onder doelman Zagala door: 1-0.

28. Barral legt de bal met zijn hak terug op Nabil El Zhar. Hansen kan het schot van de Marokkaan tot hoekschop tikken.

31. Kramer kopt een vrije trap van Houtkoop voorlangs.

46. Papito Merencia speelt in de tweede helft in plaats van Houtkoop. Alberg schuift een linie door.

50. Merencia speelt Aaron Meijers aan. Kramer kopt de voorzet van de linksback in de hoek: 2-0.

53. Thomas Kristensen schiet na een afgeslagen aanval naast.

56. Ruben Garcia vervangt Camarasa.

57. Na een hakje van Kramer schiet Alberg de bal op de lat. De aanval loopt door en nu kopt Alberg op een voorzet van Kramer de bal op de paal.

60. Garcia schiet een vrije trap in het zijnet.

64. Na een counter via Kramer en Alberg plaatst Meijers zijn volley net naast het doel.

68. Meijers en Alberg maken plaats voor Wilfried Kanon en Ricky van Haaren.

72. Barral komt na een voorzet van Pedro Lopez voor zijn tegenstander maar de aanvaller tikt de bal naast.

73. Kramer bezorgt een lange bal van Hansen bij Van Duinen. De aanvaller wurmt zich langs zijn tegenstander en schiet de bal langs Zagala, maar de paal voorkomt een doelpunt.