Terug naar resultaten
FC Eindhoven 1 - 1 ADO Den Haag
  • Oefenduel
  • Vrijdag 18 juli 2014 18:00u
  • Jan Louwers Stadion

Vrijdag 18 juli was de laatste dag van het trainingskamp van ADO Den Haag in Leende. 's Ochtends ging de ploeg op pad voor een fietstocht door de bossen die voor een drinkpauze eindigde net over de Belgische grens. Eenmaal terug in het hotel stond er 20 kilometer op de teller.

Assistenten Van Zwam en Kahya gingen met drie keepers (die 's middags niet zouden speelden doordat Zwinkels 90 minuten keepte) en vier licht geblesseerde spelers richting het veld. Zij ontbraken zodoende bij de fietstocht, het peloton van groene tenues.

Net voor de lunch bekeek de gehele groep de persconferentie van minister Opstelten over de ramp in Oekraïne. De sportmaaltijd werd zoals altijd ruim drie uur voor de wedstrijd gegeten en op de kamers van hotel Jagershorst was er nog even tijd voor rust.

Voorafgaand aan de wedstrijd werd er een minuut stilte gehouden

De warmte was stevig, zoals in heel Nederland. Buschauffeur Rene parkeerde de HTM bus ruim op tijd voor het hotel en liet de airco alvast draaien. Mini Storky stond de ploeg op te wachten om hen uit te zwaaien en mocht spontaan meerijden in de bus naar het veld voor de wedstrijd. Hij mocht naast zijn favoriete speler Thomas Kristensen zitten.

Bij aankomst maakten veel spelers een praatje met oud-spelers Chiro N'Toko en Maurice Verberne en voor de staf was ook Eindhoventrainer Jean-Paul de Jong een oude bekende. De wedstrijd stond in het teken van het zoeken naar schaduw, verkoeling en drinkonderbrekingen. Het spel werd duidelijk beïnvloed door de drukkende hitte. Het tempo was niet al te hoog en de arbitrage liet de spelers meerdere keren drinken.

De goal van Kevin Jansen was er echter niet minder mooi om. Ninos Gouriye was op links al een paar keer doorgebroken, maar zijn voorzet werd dan net niet goed geraakt. Nu kwam hij door op rechts en in plaats van hoog voor te geven op Van Duinen trok hij de bal bekeken terug op de inkomende Kevin Jansen die koelbloedig alsof hij al weer maanden fit is inschoot. Het grotendeels Brabantse publiek klapte er keurig voor.

De tweede helft, met op Zwinkels na weer een totaal ander team, was nog iets lomer. De spelers hadden wel in de schaduw de eerste helft bekeken, maar leken toch last te hebben. Trainer Fraser kwam met regelmaat met nadrukkelijke aanwijzingen. De grootste kans van de tweede helft was voor Xander Houtkoop. Hij brak ineens dwars door het centrum door en leek te scoren maar vond twee keer de Eindhovense keeper op zijn weg. En waar je zelf niet scoort, gebeurt het aan de andere kant. Ook nu. Een niet al te handig weggewerkte corner viel voor de voeten van Jens van Son en hij schoot hard door het midden raak. Daarmee kwam de 1-1 eindstand op het bord, ondanks de ontevredenheid van Fraser.

Opstelling 1e helft: Zwinkels; Ebuehi, Buwalda, Zuiverloon, Esajas; Kristensen, De Vlugt, Jansen; Poepon, Van Duinen, GouriyeOpstelling 2e helft: Zwinkels; Fecunda, Wormgoor, De Wit, Kanon; Van Haaren, Malone; Schet, Houtkoop, Kramer, Korte

Karakteristiek

FC Eindhoven - ADO Den Haag 1 - 1 (0 - 1)

Fotografie: Neal McClimon / ADOforExpats

Hoofdsponsor

Official partners

Divisionpartner