Terug naar resultaten
FC Dordrecht 0 - 3 ADO Den Haag
  • Oefenduel
  • Dinsdag 22 juli 2014 21:00u
  • Terrein BSO

Op het terrein van DSO in Zoetermeer, voor de ogen van zo'n 1300 toeschouwers, boekte ADO Den Haag dinsdagavond een keurige 3-0 overwinning op één van de promovendi van de Eredivisie, FC Dordrecht.

Traditioneel oefenen beide teams tegen elkaar in de voorbereiding, maar dit keer komen beide teams straks in het seizoen in de Eredivisie uit. Het gaf een extra dimensie aan de ontmoeting van dit jaar. 

Met Mike van Duinen als aanvoerder was het ADO Den Haag dat de eerste grote kans kreeg. De roodharige aanvaller was op een dieptepass sneller dan de Dordte verdediging. Eenmaal in de zestien kapte hij de verdediger die na de aanname van de bal weer bij hem was gekomen uit, maar zijn schot met links miste net het venijn om keeper Ter Loeke te verschalken.

De corner die volgde op de actie van Van Duinen was echter wel succesvol. De bal vanaf de hoek viel bij de tweede paal bij Vito Wormgoor en deze kopte keurig met een boogje in de lange hoek. 0-1 dus voor ADO Den Haag. Net voor de drinkpauze schoot Thomas Kristensen nog net voorlangs.

ADO Den Haag werd dwingender naarmate de eerste helft vorderde. FC Dordrecht kwam na 39 minuten in kansrijke positie, maar de aanvaller werd door alle verdedigers en keeper Hansen in een te kleine hoek gedwongen waardoor niks meer te halen viel dan het zijnet.

De 2-0 viel net daarna. Kevin Jansen onderschepte ver op Dordtse helft en liep meteen door, 1 op 1 met de keeper. Jansen leek perfect langs hem heen te schieten maar de bal rolde via de binnenkant van de paal over de doellijn. Jansen was doorgelopen voor de rebound en gaf deze wel heel hoffelijk aan Dion Malone die de bal erin liep. De bal werd nog gevangen door een speler van FC Dordrecht die al achter de lijn stond.

Van Duinen schoot net voor de rust nog net voorlangs. Voor het eerst in de voorbereiding stond er in de tweede helft niet een nieuw team, alle zelfde gezichten kwamen weer terug naar buiten. Bij FC Dordrecht kwam Papito Merencia in het veld, hij is momenteel op stage vanuit ADO Den Haag bij FC Dordrecht.

Meteen uit de startblokken was er weer een kans voor Van Duinen. Bij zijn eerst aanleg voor een schot van binnen de zestien kreeg hij een klein duwtje, bij de tweede keer aanleggen schoot hij op de keeper.

In de tweede helft ging FC Dordrecht steeds brutaler aanvallen. Mooie gelegenheid voor Martin Hansen, onze nieuwe Deense keeper, om zich een aantal keer erg goed te laten zien. 

Een paar lastige schoten, één die hij amper aan kon zien komen, Hansen zag er goed uit. De kans in de 61e minuut voor Dordrecht telde iedereen al, maar hij wist de bal nog net naast te duwen en ook de rebound te pakken.

Schet kwam nog met een schot wat vooral gevaarlijk was door de mêlee aan spelers waar de bal dwars doorheen vloog en Van Haaren schoot een vrije trap over.

In de 78e minuut was ADO Den Haag extreem gevaarlijk en begreep eigenlijk bijna niemand in het publiek dat de bal er niet inging. Zuiverloon en Kanon zetten goed door en Van Duinen, Houtkoop en Schet hadden de kans in te tikken, maar er lag steeds een been uit Dordrecht tussen.

Net voor tijd maakte invaller Malcolm Esajas nog een mooie goal. De bal viel voor zijn voeten en hij twijfelde geen seconde en scoorde. Eindstand 0-3.

Karakteristiek

FC Dordrecht - ADO Den Haag 0 - 3 (0 - 2)

Scoreverloop: 9. Wormgoor 0-1, 40. Malone 0-2, 88. Esajas 0-3

Scheidsrechter: Blom

Opstelling

FC Dordrecht: Ter Loeke; Fortes, Haddad, Alisic, Gosens, Meulens, Lieder, Ojo, Peersman, Troost-Ekong, Ten Voorde

ADO Den Haag: Hansen; Zuiverloon, Buwalda, Wormgoor (65. Ebuehi), Kanon; Kristensen, Malone, Jansen (59. Van Haaren); Houtkoop (80. Esajas), Van Duinen (80. Kramer), Schet (80. Korte)

Fotografie: Laurens Lindhout

Hoofdsponsor

Official partners

Divisionpartner