De beloften van ADO Den Haag hebben hun laatste thuiswedstrijd van het seizoen met 3-3 gelijkgespeeld tegen Jong FC Dordrecht. Namens het team van coach Ekrem Kahya wisten Aleksandar Jankovic, Robin Buwalda en Malcolm Esajas het net te vinden. Tot de blessuretijd leek ADO Den Haag drie punten te pakken, maar FC Dordrecht maakte in extremis de gelijkmaker uit een rebound van een penalty.

Het eerste opwindende moment van de wedstrijd leverde direct een goal op. Aan de rechterkant van het veld werd Catalin Tira in de vierde minuut de diepte ingestuurd. Hij gaf de bal voor op Jankovic, die mee opstoomde. De middenvelder kopte prachtig raak in de linker kruising. ADO Den Haag, dat het eerste kwartier heer en meester was, kreeg daarna nog twee aardige kansen via Ninos Gouriye, maar de spits raakte één keer de bal verkeerd en zag zijn tweede poging worden gered door FC Dordrecht-doelman Brian Meulmeester. Na twintig minuten ebde het Haagse overwicht wat weg. De thuisploeg ging iets te veel achterover leunen, zodat FC Dordrecht een paar keer gevaarlijk voor het vijandelijke doel opdook. Het resulteerde zelfs in de gelijkmaker. Giovano Godeken mocht dwars door de ADO Den Haag-defensie richting Bas Meeuwissen lopen. De keeper kwam vervolgens goed uit zijn doel, maar Godeken had de bal al voorgegeven op Michael Potkamp, die in een leeg doel voor de 1-1 zorgde. Een minuut later was Godeken met een vlammende uithaal ook dichtbij 2-1. De vingertoppen van Meeuwissen en de lat voorkwamen dat. ADO Den Haag nam het initiatief weer over na de goal van FC Dordrecht. Tot grote mogelijkheden leidde dat niet. Alleen Esajas was dichtbij een treffer. Zijn vrije trap werd in de korte hoek echter nog net gepareerd. De tweede helft begon wat tam. Beide teams hielden elkaar in evenwicht en voor de goals gebeurde er nauwelijks iets opwindends. Pas in de 57e minuut veerde het publiek weer op, nadat Tira de bal voorgaf uit een afgeslagen corner. Zijn voorzet belandde op het hoofd van Buwalda, die zijn ploeg daarmee op 2-1 zette. Ruim een kwartier voor tijd leek ADO Den Haag het duel in het slot te gooien door een goal van Esajas. De linksbuiten mocht in volledige vrijheid de bal aannemen en via een droog schot 3-1 maken. Het werd toch nog spannend toen invaller Jair Balrak een minuut na het doelpunt van Esajas de aansluitingstreffer voor FC Dordrecht produceerde met een strakke kopbal. De ploeg van coach Roy de Bruin drong daarna steeds meer aan, maar ADO Den Haag bleef nipt overeind. Tot de blessuretijd. Na een overtreding van Wilfried Kanon ging de bal op de stip. Potkamp miste de strafschop in eerste instantie na een redding van Meeuwissen. Op de rebound van diezelfde Potkamp was de keeper kansloos: 3-3. Ondanks het gelijkspel stijgt ADO Den Haag één plekje, naar een vijfde positie. Met nog één duel voor de boeg hebben de Hagenaars 28 punten behaald. Evenveel als Jong PEC Zwolle. ADO Den Haag kan niet meer stijgen op de ranglijst. Nog wel zakken indien er over twee weken een slecht resultaat wordt behaald uit bij Jong FC Volendam. Dat duel, gespeeld op 28 april, begint om 18.30 uur.