De beloften van ADO Den Haag hebben maandagavond een mooie overwinning geboekt op koploper Jong FC Groningen. In het Kyocera Stadion werd het 3-1 dankzij goals van Ninos Gouriye, Mitchell de Vlugt en Malcolm Esajas. De zege werd pas echt veiliggesteld in blessuretijd. Even daardoor kwamen de Groningers namelijk bijna op 2-2. Uit een snelle uitbraak zorgde Esajas uiteindelijk toch voor 3-1. Zo bleven de drie punten in Den Haag.

ADO Den Haag trok direct vanaf het beginsignaal het initiatief naar zich toe. Dat resulteerde na vier minuten al in een aardige kans voor Papito Merencia, die net over volleerde uit een voorzet van Gouriye. Daarna werden Esajas (met een van richting veranderd schot) en De Vlugt (kwam teenlengte tekort om uit te halen) nog gevaarlijk voor de thuisploeg, maar een tegengoal bleef FC Groningen bespaard. Na een kwartier ebde het Haagse overwicht wat weg. FC Groningen profiteerde daar snel van. Daarbij kreeg het wel hulp van ADO Den Haag-keeper Bas Meeuwissen. Hij werkte een lange bal niet goed genoeg weg, waarna Glenn Bijl de bal onderschepte en in een leeg doel raak schoot: 0-1. ADO Den Haag leek enigszins van slag na de tegentreffer, want FC Groningen nam spontaan het initiatief over. Alleen creëerde het team van coach Paul Raveneau nooit echt kansen. Maar dat er een doelpunt aan de andere kant viel, was toch wel verrassend. Ook bij de 1-1 kwam wat geluk kijken. Een schot van Gouriye leek vrij kansloos, maar verdween alsnog in het net via het been van FC Groningen-verdediger Roland Baas. De gelijkmaker leek voor ADO Den Haag het sein om FC Groningen nog meer op de pijnbank te leggen. Zo was Gouriye twee keer dichtbij een tweede Haagse treffer. Uiteindelijk trof De Vlugt vijf minuten voor rust doel. Mike Tros nam een snelle vrije trap in de middencirkel. FC Groningen had daar duidelijk geen rekening mee gehouden, want De Vlugt mocht volkomen vrij aannemen en met een prachtige lob over sluitpost Stefan van der Lei voor de voorsprong zorgen. De tweede helft was een stuk minder aantrekkelijk dan het eerste bedrijf. Beide teams hielden elkaar in een wurggreep en dat betekende dat het nauwelijks gevaarlijk werd voor de goals. De beste kans was nog voor ADO Den Haag, ruim tien minuten na rust. Met een geweldige steekbal stuurde Esajas middenvelder Merencia de diepte in. Laatstgenoemde was op weg naar een derde Haagse goal, maar de paal stond succes in de weg. In de 90e minuut was FC Groningen nog dichtbij de gelijkmaker. Een vrije trap van Yoell van Nieff belandde op de paal en in de rebound werd er nog over geschoten. Een paar minuten later maakte Esajas aan alle onzekerheid een einde door uit een counter 3-1 te maken. Zo was de achtste seizoensoverwinning een feit. Door de zege blijft de ploeg van coach Ekrem Kahya op de vijfde plek staan in divisie A van de beloftencompetitie. Uit zeventien duels zijn 27 punten behaald. Dit seizoen staan er nog drie wedstrijden op het programma. Te beginnen met een confrontatie met Jong VVV/Helmond Sport. Die uitwedstrijd wordt maandag 7 april gespeeld om 18.30 uur.