Nadat Jong ADO Den Haag vorige week punten verspeelde in de absolute slotfase tegen Jong sc Heerenveen pakte de ploeg van coach Ekrem Kahya en zijn vervanger Ger van Weelden maandagavond juist drie punten in het einde van de wedstrijd. Uit bij Jong Fortuna Sittard werd met 2-1 gewonnen door een winnende treffer van invaller Tom van Veen. Een opvallende uitslag, aangezien ADO Den Haag de gehele tweede helft met tien man moest spelen, vanwege een rode kaart voor Catalin Tira.

Het duel, dat werd gespeeld op een dramatisch slecht veld, was amper een minuut onderweg toen ADO Den Haag al de eerste kans kreeg. Een schot van de Roemeense aanvaller Catalin Tira ging maar net voorlangs. In de achttiende minuut was de uitploeg weer dichtbij een doelpunt. Mitchell de Vlugt speelde zich handig vrij in de vijandelijke ‘zestien’. Hij leek te gaan scoren, maar de doelman van Fortuna Sittard, Glenn Daniels, lag in de weg. Een Haagse goal hing in de lucht en na een klein half uur was het eindelijk zover. Een vrije trap van Jerson Cabral werd uitstekend gekeerd, ware het niet dat de bal daarna voor de voeten van Ricky van Haaren kwam. Voor de middenvelder was het vervolgens een koud kunstje de openingstreffer te maken. ADO Den Haag leek op rozen de zitten na de 1-0. Een rode kaart gooide vlak voor rust echter roet in het eten. Tira moest het veld verlaten na een overtreding, die niet al te ernstig was. Het harde geschreeuw van de Fortuna-speler bleek voor scheidsrechter Jerome Vries aanleiding om toch een rode kaart te trekken. Ondanks het mannetje minder was ADO Den Haag na de pauze nog steeds de betere ploeg. De jongens van Kahya/Van Weelden konden zelfs op 2-0 komen, maar een kopbal van De Vlugt ging net naast. Voor Fortuna Sittard was het nog geen reden er een tandje bij te zetten. De Limburgers speelden erg matig, waardoor ADO Den Haag toch nog een goed resultaat leek te kunnen behalen. Dat de thuisploeg desalniettemin op 1-1 maakte, kwam door een persoonlijke fout van Wilfried Kanon, die de bal niet goed terug speelde op keeper Bas Meeuwissen. Tarik Bhar strafte het foutje af. Na de gelijkmaker had Fortuna Sittard de beste papieren voor de volle winst. Dat het team van coach Rachid Sraizi er telkens niet in slaagde een tweede treffer op het scorebord te zetten, was vooral de verdienste van Meeuwissen, die ADO Den Haag met goede reddingen op de been hield. Zijn uitstekende optreden bleek uiteindelijk goud waard. Want een kleine vijf minuten voor tijd maakte Van Veen de verrassende 1-2 uit een steekpass van Van Haaren. Het zou tevens de eindstand betekenen. Dankzij de overwinning doet ADO Den Haag uitstekende zaken op de ranglijst. De ploeg is twee plekken gestegen naar een vijfde positie. Uit zestien duels zijn 24 punten behaald. In totaal zijn er nog vier wedstrijden te spelen. Te beginnen met een thuisduel tegen Jong FC Groningen op maandag 31 maart. De aftrap in het Kyocera Stadion is 18.30 uur.