De beloften van ADO Den Haag hebben maandagavond een zeker lijkend punt weggegeven in blessuretijd. In het Kyocera Stadion leek het 2-2 te worden tegen Jong sc Heerenveen, maar door een goal van Daley Sinkgraven ging de drie punten alsnog naar de Friezen. Gezien het spelbeeld was die overwinning onterecht. Beide teams namen afwisselend het initiatief en kregen bijna evenveel kansen. Het hier en daar matige verdedigen werd ADO Den Haag uiteindelijk fataal.

sc Heerenveen schoot als beste uit de startblokken in het Kyocera Stadion. De ploeg van coach Wilco Hellinga zette ADO Den Haag goed onder druk. Tot grote kansen leidde dat echter niet. Het gevaarlijkste moment was nog een slap kopballetje van Luciano Slagveer, die eenvoudig werd gepakt door Martijn de Zwart. Ondanks het Friese overwicht kreeg ADO Den Haag de eerste grote kans van het duel. Een lange bal van Christian Supusepa kwam bij Michiel Kramer terecht. De spits liep helemaal alleen op Heerenveen-doelman Chiel Kramer (geen familie) af, maar laatstgenoemde wist de aanvaller vakkundig de bal te ontfutselen. In de zeventiende minuut deed zich een identieke situatie voor. Dit keer kon Michiel Kramer wel het hoofd koel houden: 1-0. De lange bal bleek voor ADO Den Haag het juiste strijdplan tegen Heerenveen. Want de verdediging wist er telkens geen raad mee. De bal werd elke keer niet goed weggewerkt, zodat de thuisploeg een aantal keer dichtbij een tweede goal was. Mitchell de Vlugt kreeg daarvoor de beste mogelijkheid, nadat hij de bal ontving van Kramer, die hem op zijn beurt weer kreeg na een steekpass van Catalin Tira. De Vlugt miste uiteindelijk voor open goal. Heerenveen kwam, geheel onverwacht, op gelijke hoogte in de 38e minuut. Onverwacht, omdat ADO Den Haag de wedstrijd naar de hand leek te zetten. Er ging dan ook een ongelukkige persoonlijke fout aan vooraf. Een voorzet van rechts werd slecht verwerkt door Robin Buwalda, waarna Uche Nwofor eenvoudig kon binnentikken. Een minuut later leek Heerenveen zelfs op voorsprong te komen, maar De Zwart bracht uitstekend redding op een hard schot van Slagveer. In de rebound kopte Nwofor nog naast. Waar Heerenveen het initiatief vlak voor rust had, nam ADO Den Haag dat direct na de pauze weer over. Het leverde kansen op voor De Vlugt en Michiel Kramer, maar beiden stuitten op keeper Chiel Kramer. Een vrije trap van Papito Merencia, die net over ging, betekende het einde van het Haagse overwicht. De Friezen kropen daarna steeds meer uit de schulp. Zo kreeg Sinkgraven, na een prachtige lange aanval, dé kans op 2-1, maar hij faalde oog in oog met De Zwart. In de 67e minuut was het wel raak. Slagveer schoot raak na een splijtende pass vanaf rechts. Hoewel diezelfde Slagveer een kwartier voor tijd nog twee geweldige mogelijkheden kreeg de voorsprong uit te bouwen, kwam ADO Den Haag toch op gelijke hoogte. Invaller Calvin Valies trapte de bal vanaf rechts voor het vijandelijke doel. Chiel Kramer kon er net niet bij, waardoor Wilfried Kanon de bal bij de tweede paal binnen kon knallen: 2-2. De eindstand leek 2-2 te worden. Totdat invaller Wouter Marinus in blessuretijd plots voor De Zwart opdook, maar deze bracht uitstekend redding. Uit de corner die volgde, kon Sinkgraven met de bal aan de haal gaan op de achterlijn. De middenvelder kwam zover, dat hij richting het doel kon uithalen. Zowaar verdween de bal in het net, waardoor Heerenveen in extremis drie punten meenam naar Friesland. Door de nederlaag zakt ADO Den Haag één plekje op de ranglijst naar een zevende stek. Uit vijftien duels zijn 21 punten behaald. Volgende week wacht er voor de beloften een verre uitwedstrijd tegen Jong Fortuna Sittard. Het duel in Limburg, dat maandag 17 maart wordt gespeeld, begint om 18.30 uur.