De derde wedstrijd na de winterstop heeft voor Jong ADO Den Haag de tweede zege opgeleverd. Maandagavond won het team van gelegenheidscoach Ger van Weelden (Ekrem Kahya was bij het eerste elftal) met 3-0 bij Jong PEC Zwolle. Gezien de kansenverhouding was de overwinning terecht. Het duurde echter tot diep in de tweede helft totdat ADO Den Haag de drie punten veiligstelde, door twee goals van Malcolm Esajas.

ADO Den Haag begon uitstekend aan het duel, dat gespeeld werd in het stadion van PEC Zwolle. Want al na tien minuten lag de bal in het net van de thuisploeg. Verdediger Wilfried Kanon besloot op avontuur te gaan en wist op fysieke kracht de vijandelijke zestien te bereiken. Vervolgens maakte hij met een lage schuiver de 0-1. Na de openingstreffer bleef ADO Den Haag kans op kans creëren. Het ontbrak alleen telkens aan een zuivere afronding. Zo kreeg Catalin Tira een grote mogelijkheid de score te verdubbelen uit een voorzet van Mitchell de Vlugt, maar de Roemeen kopte nipt over. De tweede helft was weinig opwindend. PEC Zwolle ging wel naarstig opzoek naar de gelijkmaker. Toch was het niet voldoende om de Hagenaars echt aan het wankelen te krijgen. Uiteindelijk viel het doelpunt aan de andere kant, ruim tien minuten voor tijd. Mslcolm Esajas speelde zich vrij in het strafschopgebied en maakte met een harde pegel de tweede treffer voor ADO Den Haag. Twee minuten later bepaalde diezelfde Esajas de eindstand op 0-3, nadat PEC Zwolle-keeper Kevin Begois een schot van de rechtsbuiten door zijn handen liet glippen en de bal zo in het doel verdween. Dankzij de winst stijgt ADO Den Haag één plekje op de ranglijst van divisie A van de beloftencompetitie. De mannen van Kahya staan met 21 punten uit veertien duels op een zesde plek, één positie achter PEC Zwolle dat één puntje meer heeft. Volgende week komen de Haagse beloften niet in actie. Pas over twee weken staat de volgende wedstrijd op het programma. Dat is een thuisduel tegen Jong sc Heerenveen. Op maandag 10 maart wordt er om 18.30 uur afgetrapt in het Kyocera Stadion.