Na de 5-1 overwinning van twee weken geleden op Jong Fortuna Sittard hebben de beloften van ADO Den Haag dinsdagavond weer een grote zege geboekt. Op het veld van Vredenburch wist het team van coach Ekrem Kahya dit keer Jong VVV/Helmond Sport over de knie te leggen met 5-0. Er wisten vijf verschillende spelers het net te vinden.

ADO Den Haag speelde met een aantal spelers, die ook regelmatig in het eerste team staan opgesteld. Zo stonden Roland Alberg en Ninos Gouriye in het basiselftal van Kahya. Dat de thuisploeg veel kwaliteit op het veld had staan, werd al snel duidelijk. VVV/Helmond Sport werd vanaf de aftrap onder druk gezet en dat leverde al na negen minuten de openingstreffer op. Een lange bal vanaf de rechterkant kwam bij Gouriye terecht. De aanvaller stond net geen buitenspel en kon daardoor vrij doorlopen richting het doel en beheerst afronden. Met een kwartier op de klok stond het alweer 2-0. Dat had VVV/Helmond Sport aan zichzelf te wijten. Vlak buiten het eigen zestienmetergebied leed het combinatie elftal slordig balverlies. Zo kon Papito Merencia met de bal aan de haal gaan en via een schot onder doelman Danny Wintjens door raak schieten. Nadat ADO Den Haag drie kansen kreeg die niet werden verzilverd (onder meer een schot op de paal van Gouriye), was het een minuut voor rust wel weer prijs. Wederom lag er een fout van VVV/Helmond Sport aan ten grondslag. Wintjens schoot de bal tegen Merencia aan, die daarmee een vrije doortocht naar het doel kreeg. De middenvelder behield het overzicht en stelde Malcolm Esajas in staat te scoren: 3-0. Na de pauze liet ADO Den Haag de bezoekers iets meer komen. Toch was de ploeg van coaches Frank van Kempen en Remond Strijbosch (de nummer vier van de ranglijst) niet bij machte voor serieus gevaar te zorgen. De Hagenaars wachtten rustig af en konden via een snelle uitbraak 4-0 maken. Een steekbal vanaf de middenlijn van invaller Guy Smith bereikte Alberg. Hij liep dwars door de vijandelijke defensie en kon daarna simpel binnen tikken. Vanaf de 4-0 kreeg ADO Den Haag een paar mogelijkheden binnen korte tijd, maar het moest nog tot de 81e minuut wachten voor de volgende goal. Invaller Tom van Veen stoomde op aan de linkerkant van het veld. Zijn voorzet leek eenvoudig verwerkt te worden voor de verdediging van VVV/Helmond Sport. Door goed doorzetten van Mitchell de Vlugt kon hij een tegenstander de bal ontfutselen en de eindstand op het scorebord zetten met een ‘rollertje’: 5-0. Ondanks de mooie overwinning blijft ADO Den Haag op de zevende plek staan in divisie A van de beloftencompetitie. De mannen van Kahya hebben nu tien punten uit zeven duels behaald. Aanstaande maandag komen de Haagse beloften alweer in actie. Er staat namelijk een inhaalwedstrijd op het programma bij Jong FC Groningen, die vorige week werd afgelast vanwege de storm die over Nederland trok. De wedstrijd, op 11 november, begint om 18.30 uur.