Na twee wedstrijden zonder overwinning heeft Jong ADO Den Haag weer een driepunter behaald. En wat voor één. Maandagavond werd Jong Fortuna Sittard op het kunstgras van Vredenburch op een 5-1 nederlaag getrakteerd. Grote man aan Haagse zijde was Catalin Tira. De Roemeense spits loodste zijn team dankzij een hattrick binnen vier minuten langs de Limburgers. De andere goals werden gemaakt door Malcolm Esajas en Jerson Cabral.

Het eerste half uur van het duel was duidelijk voor ADO Den Haag. De ploeg van coach Ekrem Kahya creëerde via Tira (twee keer), Cabral en Esajas vier goede kansen, maar de voorhoedespelers waren nog niet scherp genoeg om ook doel te treffen. Na het goede begin van ADO Den Haag leek het team het laatste kwartier van de eerste helft wat weg te zakken. Er werden hier en daar wat kleine slordigheidsfoutjes gemaakt. Fortuna Sittard kon er echter niet van profiteren. Ondanks het mindere spel, wist ADO Den Haag toch te scoren voor rust. Een lange bal van Mitchell de Vlugt kwam achter de vijandelijk defensie terecht. Esajas dook in het gat en na een mooie rush op rechts rondde hij af in de lange hoek. Met 1-0 gingen beide teams de kleedkamers in, hoewel Fortuna Sittard twee minuten voor het fluitsignaal nog voor de eerste keer gevaarlijk werd door een schot van Robin Lutgens dat overging. Ruim tien minuten na de pauze kwam Fortuna Sittard, onverdiend, op gelijke hoogte. Spits Dion Watson schoot bij de eerste paal binnen, na een strakke voorzet van rechtsback Jonathan Hendrickx. De bezoekers kwamen niet verder dan één goal. Vanaf de 64e minuut werd het de grote Tira-show. Eerste rondde hij een mooie steekpass van Papito Merencia met een bekeken schuiver af. De 3-1, 120 tellen later, was het mooiste doelpunt van de Roemeen. Weer was Merencia de aangever, dit keer uit een corner. Tira wachtte bij de tweede paal af, aarzelde niet, en schoot met een prachtige volley raak in de verre kruising. In de 68e minuut maakte hij zijn hattrick compleet door keeper Robin Dengis met een lobje te verschalken. Daarmee was de wedstrijd gespeeld. Het slotakkoord was voor Cabral, die met een hard schot op ‘randje zestien’ de eindstand op 5-1 bepaalde. Invaller Guy Smith kon de score nog opkrikken, maar hij vond een keer het zijnet en een keer de paal. ADO Den Haag is dankzij de overwinning Fortuna Sittard gepasseerd op de ranglijst. De mannen van Kahya staan zevende met zeven punten, de Limburgers één na laatste met een punt minder. Hekkensluiter Jong FC Volendam heeft tot nu toe slechts twee keer gelijkgespeeld. Volgende week wacht voor ADO Den Haag een uitwedstrijd. Op maandag 28 oktober reist de ploeg af naar het Hoge Noorden voor de confrontatie met Jong FC Groningen. De groen-witten zijn koploper in divisie A van de beloftencompetitie. Er wordt om 18.30 uur afgetrapt.