Ondanks een 2-0 achterstand bij rust heeft Jong ADO Den Haag maandagavond alsnog een punt overgehouden aan het inhaalduel met de beloften van FC Groningen. De geelgroenen waren na de pauze heer en meester en kwamen door doelpunten van Mitchell de Vlugt en Papito Merencia vlak voor tijd naast de thuisploeg. Gezien het goede spel in de tweede helft had ADO Den Haag wellicht recht op meer dan een gelijkspel.

Er viel het eerste half uur bar weinig te beleven op het kunstgrasveld van vv Actief in Eelde, vlakbij Groningen. Geen enkele keer werd het gevaarlijk voor beide doelen. Pas in de 35e minuut kregen de spelers het publiek op de banken. Uit een voorzet van Emil Johansson wist rechtsbuiten Kevin Mennega eenvoudig het net te vinden: 1-0 voor FC Groningen. Drie minuten voor rust was de ploeg van coach Paul Raveneau voor de tweede keer succesvol. Halverwege de eigen helft verloor Merencia de bal aan Michael de Leeuw. De middenvelder kon daarna onbedreigd op de Haagse doelman Martijn de Zwart aflopen en simpel afronden. ADO Den Haag bleef na de pauze in een goed resultaat geloven. Vanaf de 65e minuut bleek dat geen illusie meer. Eerst belandde een schot van Malcolm Esajas nog op de lat. Voor de rebound stond De Vlugt klaar, die voor de aansluitingstreffer zorgde. De mannen van coach Ekrem Kahya waren in de tweede helft beter en het was dan ook wachten op een volgende goal. Vlak voor het verstrijken van de speeltijd kwam ADO Den Haag eindelijk op gelijke hoogte met FC Groningen. Via een lobje over keeper Joey Potveer zette Merencia de eindstand op het scorebord: 2-2. Door de late gelijkmaker heeft ADO Den Haag al drie wedstrijden op rij niet verloren. Bovendien is de ploeg een plekje gestegen op de ranglijst. De Haagse beloften staan in divisie A zesde met elf punten uit acht duels. Komende week komt ADO Den Haag niet in actie vanwege de interlands. Pas over twee weken, op maandag 25 november, staat de uitwedstrijd tegen satellietclub FC Dordrecht op het programma. Er wordt om 18.30 uur afgetrapt.