Het is Jong ADO Den Haag maandagavond niet gelukt de tweede overwinning van het seizoen te boeken. Het team van coach Ekrem Kahya ging uit tegen Jong sc Heerenveen met 3-1 onderuit. De Hagenaars speelden niet onaardig en kregen een aantal kansen, maar dat bleek niet voldoende om de Friezen over de knie te leggen. Dat ondanks het feit dat Heerenveen ruim een helft met tien man speelde.

Al na drie minuten moest ADO Den Haag tegen een achterstand aankijken. Op de helft van Heerenveen werd balverlies geleden, waarna Yanic Wildschut met de bal aan de haal ging. De aanvaller loste twee schoten op doel, maar net zo vaak bracht de Haagse doelman Robert Zwinkels redding. Op een derde poging van Marco Pappa had de keeper echter geen antwoord: 1-0. Twee minuten later had ADO Den Haag een goede kans kunnen krijgen op de gelijkmaker. Catalin Tira werd namelijk in de vijandelijke ‘zestien’ gevloerd. Een penalty leek het logische gevolg, maar scheidsrechter Christiaan Bax dacht daar anders over. Daarmee kwam Heerenveen goed weg. Na een half uur gaf de arbiter aan de andere kant wel een strafschop. Mike Tros maakte ongelukkig hands. Het buitenkansje werd benut door Samir Fazli: 2-0. Vlak voor rust moest Heerenveen verder met tien man. Daley Sinkgraven kreeg rood vanwege het neerhalen van een doorgebroken speler. Het duurde enige tijd in de tweede helft voordat ADO Den Haag de overtal situatie kon bekronen met een doelpunt. Een afstandsschot van invaller Aleksandar Jankovic zorgde in de 70e minuut voor de aansluitingstreffer. De Nederlandse Serviër had daarbij het geluk dat de bal nog licht getoucheerd werd. Even mocht ADO Den Haag nog hopen op een punt of misschien wel meer. Maar dat bleek al snel een illusie, aangezien Heerenveen vijf minuten later 3-1 maakte. Doelpuntenmaker was wederom Wildschut, die een mooie actie aan de linkerkant van het veld met een puntertje in de bovenhoek afrondde. ADO Den Haag bleef desondanks op jacht gaan naar een nieuwe treffer. Tira was een kleine tien minuten voor tijd bijna succesvol. De Roemeen zag zijn inzet net naast de paal verdwijnen. Verder kwamen de mannen van Kahya niet en zo bleef het bij 3-1 voor Heerenveen. Ondanks de nederlaag blijft ADO Den Haag achtste staan in divisie A van de beloftencompetitie. Er zijn vier punten uit vijf wedstrijden behaald. Vanwege de interlandweek komen de beloften volgende week niet in actie. Het eerstvolgende duel staat gepland voor maandag 21 oktober. Dan ontvangt Kahya met zijn ploeg Jong Fortuna Sittard. De aftrap is, zoals gebruikelijk, om 18.30 uur.