Jong ADO Den Haag heeft maandagavond dankzij een 2-2 gelijkspel in eigen huis tegen Jong PEC Zwolle het totaal aantal punten naar vier opgeschroefd. De remise kwam moeizaam tot stand. Pas in de blessuretijd viel de gelijkmaker van de voet van Tom van Veen, die een keepersfout afstrafte. Gezien de kansenverhouding hadden de bezoekers wellicht recht op de overwinning tegen de Haagse Beloftenploeg vol A-junioren. De Zwolse voorhoede was echter niet scherp genoeg voor het doel.

ADO Den Haag speelde met een sterk verjongd elftal. Coach Ekrem Kahya moest een beroep doen op veel spelers van Onder 19, omdat hoofdtrainer Maurice Steijn anderen fit wilde houden voor het duel dat de hoofdmacht van ADO Den Haag woensdag tegen Vitesse speelt. De jonge ploeg hield in de beginfase uitstekend stand. Pas na een kwartier loste PEC Zwolle het eerste schot, maar dat ging naast.

Het eerste serieuze doelgevaar kwam zelfs van ADO Den Haag. Linksbuiten Sergio Calor schoot op de buitenkant van de paal. Daarna nam PEC Zwolle de regie geleidelijk over en creëerde met name via Mimoun Eloisghiri een aantal uitstekende kansen. Echter zonder succes. Dat juist ADO Den Haag op voorsprong kwam, had het enigszins te danken aan de tegenstander. Ricardo Talu maakte hands in zijn eigen zestienmetergebied. Catalin Tira, een van de weinigen uit de A-selectie, wist de penalty feilloos te benutten: 1-0.

Ook na de Haagse voorsprong bleef Eloisghiri voor gevaar zorgen. Nadat hij onder meer een keer de lat trof, was het in de 41e minuut wel raak. Zijn doelpoging van links leek ongevaarlijk, maar keeper Mark Jacobs dook over de bal heen. Daardoor werd de slappe inzet van Eloisghiri toch tot goal gepromoveerd. Na rust gebeurde er lange tijd niks. Tot PEC Zwolle in de 59e minuut uit het niets scoorde. Een voorzet van Ryan Jared Thomas werd bij de eerste paal in het doel getikt door spits Giovanni Hiwat. Het betekende de verdiende voorsprong voor de ploeg van coach Gert Peter de Gunst.

De strijd die ADO Den Haag leverde (getuige de vier gele kaarten) kon niet voorkomen dat de uitploeg weer veelvuldig gevaar stichtte. Eloisghiri bleef de Haagse defensie op de proef stellen. Scoren deed hij niet en zo leek de wedstrijd op 1-2 af te stevenen. Tot een lange bal in de extra tijd niet goed werd verwerkt door de Zwolse keeper Nick Borgman. Hij liet de bal los, waarna invaller Van Veen ermee aan de haal ging en zo in extremis alsnog een punt voor zijn team veiligstelde: 2-2. Dankzij de puntendeling heeft ADO Den Haag nu vier punten uit vier duels. Daarmee staat het achtste in divisie A van de beloftencompetitie. Volgende week komen de mannen van Kahya weer in actie. Dan staat de verre uitwedstrijd tegen Jong sc Heerenveen op het programma. De aftrap in Friesland is om 18.30 uur.