Jong ADO Den Haag heeft maandagavond voor het eerst dit seizoen punten gescoord. Het team van coach Ekrem Kahya was in de derde competitiewedstrijd met 2-4 te sterk voor Jong Vitesse. Op trainingscomplex Papendal kwam de Haagse ploeg twee keer op voorsprong, maar maakte de Arnhemmers even zo vaak gelijk. In de tweede helft liep ADO Den Haag door goals van Malcolm Esajas en invaller Tom van Veen uit naar een comfortabele zege.

ADO Den Haag, met aankopen Roland Alberg en Catalin Tira en de van een blessure teruggekeerde keeper Robert Zwinkels in de basis, begon uitstekend aan het duel. Want na een paar minuten kreeg Michiel Kramer al een prima kans. De spits wist echter geen doel te treffen, omdat zijn puntertje de paal raakte. Na elf minuten was het wel raak voor de bezoekers. Een voorzet van Christian Supusepa werd door Tira afgemaakt. Keeper Marko Meerits ging bij de treffer niet vrijuit. Met 27 minuten spelen trok Vitesse de stand gelijk. Brahim Darri stoomde aan de linkerkant op. De vleugelaanvaller bereikte de achterlijn en trok de bal daar terug op Jonathan Reis. De Braziliaan wist de aanval ‘uit het boekje’ met een goal af te ronden: 1-1. Vitesse bleef na de gelijkmaker de meeste kansen creëren. Tot een Arnhems doelpunt leidde dat niet. De bal ging juist in het andere doel tegen de touwen. Na voorbereidend werk van Tira wist Alberg de bal bij Kramer te bezorgen die zichzelf handig vrijspeelde en scoorde. Het betekende een 1-2 ruststand. Erg lang kon ADO Den Haag niet van de voorsprong genieten. Vlak na de pauze wist Vitesse alweer gelijk te maken. Wederom was het Darri die Reis bediende met een voorzet. Dit keer scoorde de spits met het hoofd. In de 54e minuut toonde de Hagenaars andermaal veerkracht. Flankspeler Esajas wist met een hard en hoog schot van dichtbij de 2-3 te produceren. Na de goal van Esajas gebeurde er weinig meer. Pas in de absolute slotfase liet ADO Den Haag nog één keer van zich horen door Tom van Veen, die voor Esajas inviel. Hij kreeg de bal voor de voeten, nadat een schot van Tira was afgeketst op de rug van een Vitesse-speler. Zo kon Van Veen eenvoudig voor de 2-4 zorgen. Dankzij de overwinning is ADO Den Haag naar plek acht gestegen in divisie A van de beloftencompetitie. De groen-gelen hebben nu drie punten uit drie wedstrijden. Komende week hoeven de jonge ooievaars niet in actie te komen. Het volgende duel staat voor 30 september op de rol. Dan ontvangt ADO Den Haag de beloften van PEC Zwolle.