ADO Den Haag is er voor het eerst in dit seizoen in geslaagd om twee duels achter elkaar te winnen. In een wedstrijd met een bliksemstart en veel strijd wonnen de Hagenaars met 3-2 van promovendus Go Ahead Eagles. De groen-gelen hebben daarmee de aansluiting met de ploegen erboven gevonden.

Tot twee keer toe leek ADO Den Haag in het duel met Go Ahead Eagles op een makkelijke overwinning af te stevenen. De Hagenaars hadden een mooie marge van twee doelpunten en er leek niets aan de hand. Maar uiteindelijk kwamen de bezoekers terug, waardoor er nog een spannende slotfase volgde. De ploeg van Henk Fraser was uiteindelijk tegen de Deventerse druk bestand en behaalde zodoende een belangrijke 3-2 zege.

ADO Den Haag kende een stormachtig begin en stond al na twaalf minuten met 2-0 voor. In de vijfde minuut zorgde Mike van Duinen voor de openingstreffer door zijn eerste doelpunt in negen wedstrijden te scoren. De spits kreeg de bal na een loepzuivere dieptepass van Tom Beugelsdijk en rondde de kans bekwaam af: 1-0. Zeven minuten later reikte Danny Bakker hoger dan de Deventerse defensie en kopte een vrije trap van Danny Holla in de verre hoek: 2-0.

De ploeg uit Overijssel leek op een vleugellamme adelaar en Mathias Gehrt had in de 23e minuut het duel al kunnen beslissen. De Deen zette zelf de aanval op en kreeg de bal van Van Duinen terug. Tussen twee verdedigers prikte de middenvelder het speeltuig naast het doel. In plaats van 3-0 werd het in dezelfde minuut nog 2-1. Erik Falkenburg glipte door de Haagse defensie en vrij voor Robert Zwinkels had hij de hoek voor het uitkiezen. De Haagse doelman blokkeerde de inzet met de voeten maar de rebound ging via het hoofd van Gianni Zuiverloon per ongeluk toch in het doel: 2-1.

De Hagenaars hinkten, opgezweept door het thuispubliek, te veel op twee gedachten: jagen of in de organisatie spelen. Die twijfel zorgde ervoor dat Go Ahead Eagles in het restant van de eerste helft de betere mogelijkheden had. Maar Zwinkels stond paraat op schoten van Falkenburg en Deniz Türüc. In de tweede helft kon de thuisploeg al snel de marge weer vergroten. Dat gebeurde op een merkwaardige manier. Zuiverloon zette een aanval op, ging een combinatie met Van Duinen aan, maakte een pirouette en zag dat de vallende Bart Vriends de bal met twee benen klemde. Maar Zuiverloon gaf niet op en via Mitchell Schet belandde het speeltuig voor de voeten van Roland Alberg. De middenvelder had geen moeite om de bal in het doel te schuiven: 3-1.

ADO Den Haag leek de wedstrijd beslist te hebben, maar kwam net als in de eerste helft toch nog in de problemen. Go Ahead Eagles-trainer Foeke Booy bracht met Xander Houtkoop en Marnix Kolder twee gevaarlijke troeven in. En beide invallers zorgden direct voor de aansluitingstreffer, want Kolder kopte in de 73e minuut een voorzet van Houtkoop binnen: 3-2. Voor de Hagenaars brak toen een fase van overleven aan. De bezoekers gingen op jacht naar de gelijkmaker waardoor de groen-gelen onder druk kwamen te staan. Maar uiteindelijk hield de ploeg van Fraser tot het laatste fluitsignaal stand.

Dankzij zeven punten uit de laatste drie wedstrijden mogen de Hagenaars naar boven kijken. De aansluiting met de concurrenten is gemaakt. Nu is het zaak voor ADO Den Haag om nog verder van de onderste plekken weg te komen. Dat kan door volgende week zaterdag het thuisduel tegen concurrent NAC Breda te winnen. De aanvang van deze wedstrijd is 19.45 uur.