ADO Den Haag blijft ongeslagen onder het regime van Henk Fraser. Na het gelijkspel tegen Vitesse volgde nu een knappe zege op concurrent Roda JC. Door de 0-1 overwinning verlaten de Hagenaars de laatste plaats.

Het verhaal van dit seizoen is dat de groen-gelen tot nog toe tegen de concurrenten weinig punten pakten. Die trend is tegen Roda JC omgebogen, want de Hagenaars wonnen voor slechts de tweede keer in hun historie een competitiewedstrijd in Kerkrade. Het eerste doelpunt van het seizoen van Mitchell Schet uit de beste aanval van de wedstrijd was daarvoor voldoende. ADO Den Haag miste diverse geschorsten en geblesseerden, waardoor Yanic Wildschut zijn debuut kon maken en Robert Zwinkels onder de lat stond. Toch had dat geen effect op het strijdplan van Fraser, want het duel tegen de Limburgers was een kopie van de wedstrijd tegen Vitesse. Ook nu stonden de Hagenaars compact opgesteld en lieten ze het balbezit aan de tegenstander, die er net als een week eerder weinig goeds mee deed. En ook nu weer hadden de Hagenaars de beste kansen en kwamen ze in blessuretijd goed weg door geen tegentreffer te slikken.

Het enige verschil met vorige week was dat ADO Den Haag nu wel het net wist te vinden. In de 53e minuut zetten de bezoekers via Danny Holla en Mike van Duinen een aanval op. Mathias Gehrt speelde vervolgens Wildschut in de diepte aan maar doelman Filip Kurto kwam op tijd uit zijn doel. Doordat er een rebound ontstond, kon Schet de bal binnenschuiven: 0-1. ADO Den Haag had al eerder op voorsprong kunnen komen. In de eerste helft stuurde Danny Bakker spits Van Duinen alleen richting het Roda-doel, maar dit keer was de Poolse sluitpost wel goed zijn doel uitgekomen. In de laatste minuut van de eerste helft had Gehrt moeten scoren toen hij, na een voorzet van Gianni Zuiverloon, de bal niet voldoende vaart meegaf. Ex-ADO Den Haag-verdediger Kees Luijckx voorkwam met het lichaam een doelpunt.

De thuisploeg kwam maar moeizaam tot kansen en behalve een schot van Arnaud Sutchuin Djoum (voorlangs) en een kopbal van Mitchell Donald (krachteloos in de handen van Zwinkels) waren de Limburgers weinig gevaarlijk. Totdat de blessuretijd aanbrak want toen had Wiljan Pluim de gelijkmaker kunnen scoren. Op aangeven van ex-ADO Den Haag-speler Marc Höcher kopte de spits van dichtbij en geheel vrijstaand op het doel, maar Zwinkels kon met zijn voet redding brengen.

Roda JC zakt door de nederlaag naar de laatste plaats, die de Hagenaars juist hebben verlaten. ADO Den Haag kan komende vrijdag opnieuw goede zaken doen door een andere concurrent te verslaan. Dan komt Go Ahead Eagles op bezoek in het Kyocera Stadion. De aftrap van dit duel is 20.00 uur.