ADO Den Haag heeft zichzelf een heel slechte dienst bewezen. In een wedstrijd waarin van alles mis ging, verloren de Hagenaars met 0-3 van concurrent Heracles Almelo. De groen-gelen blijven daardoor helaas op de laatste plaats staan.

Vooraf was de opdracht al duidelijk. Het moest en zou een overwinning worden. Maar vanaf de eerste minuut ging alles mis. Bryan Linssen zette de bezoekers al binnen tachtig seconden op voorsprong. Het was het begin van een verloren wedstrijd. Duidelijk was dat het zelfvertrouwen jammer genoeg broos was, waardoor een goed resultaat er nooit inzat.

De 24 meegereisde Heracles-supporters hadden een betere avond dan de overige toeschouwers. Al na een minuut en twintig seconden konden zij een voorsprong begroeten. Bryan Linssen mocht op links een combinatie opzetten. De buitenspeler kreeg de bal via een hakje van Mark Uth terug en schoot het speeltuig vervolgens in de verre hoek: 0-1. Wat de thuisploeg vervolgens op de kunstgrasmat legde, was helaas niet voldoende. Het leek bijna wel alsof de laatste plaats het laatste zuchtje zelfvertrouwen had weggeblazen.

Pas omstreeks het half uur kwam ADO Den Haag een beetje in de wedstrijd. De Almelose doelman Remco Pasveer moest handelend optreden na een schuiver van Roland Alberg en niet veel later was hij op zijn post na een kopbal van Gianni Zuiverloon. Maar in diezelfde periode legden de bezoekers genadeloos de zwakke plekken van ADO Den Haag bloot. Mikhail Rosheuvel pikte een verdwaalde voorzet op, liet Aaron Meijers staan en gaf voor. Spits Uth hoefde de bal er alleen nog maar in te koppen: 0-2.

In de tweede helft had ADO Den Haag een wonder nodig om nog een goed resultaat te behalen. Maar de hoop daarop was nooit aanwezig. Met Ninos Gouriye als spits erbij en met drie verdedigers probeerde de ploeg heel va banque nog wat af te dwingen. Deze speelwijze gaf ook ruimte weg voor Heracles Almelo. Nadat Uth een minuut eerder op aangeven van Rosheuvel een enorme kans verprutste, was de Duitser in de 57e minuut wel doeltreffend. Na een pass van Iliass Bel Hassani schoot hij zijn achtste competitiedoelpunt achter Coutinho: 0-3.

Het was voor ADO Den Haag in het restant van de wedstrijd zaak om de wedstrijd zonder verdere schade uit te spelen, want hoewel de ploeg bleef proberen zat een thuisdoelpunt er niet in.

De technische staf en de spelersgroep zullen zich snel moeten herpakken. Komende vrijdag wacht alweer de uitwedstrijd tegen Vitesse. Het duel tegen de titelkandidaat begint om 20.00 uur.