ADO Den Haag heeft in de blessuretijd van het inhaalduel tegen sc Heerenveen een gelijkmaker moeten incasseren. De Hagenaars leken op weg naar een zege, maar konden uiteindelijk in de laatste minuten niet onder de druk van de Friezen uitkomen: 1-1.

De wedstrijd duurde voor de Hagenaars een minuut te lang om de derde zege in vier wedstrijden op het eigen kunstgrasveld te halen. ADO Den Haag, dat om diverse redenen vier basiskrachten miste, leek de drie punten thuis te houden, toen Mike van Duinen in de 71e minuut een vlot lopende aanval afrondde. Met enig kunst- en vliegwerk hielden de groengelen die voorsprong vast, terwijl er ook mogelijkheden waren om de score te verdubbelen. Maar het inbrengen van de kopsterke Ramon Zomer in de laatste minuten zorgde voor onrust bij de Hagenaars. De ploeg van Maurice Steijn kreeg de bal niet meer weg, waarna Kenneth Otigba de fans en de ploeg een kater bezorgde. In een open eerste helft kon ADO Den Haag de nummer zeven van de Eredivisie goed partij bieden. Beide ploegen kregen veel ruimte om te voetballen en dat leidde tot diverse kansen. Nadat Kristoffer Nordfeldt een vrije trap van Ricky van Haaren uit het doel ranselde, waren de Friezen twee keer dichtbij een doelpunt. Verdediger Otigba tikte in de vijftiende minuut een corner van Hakim Ziyech richting het doel maar Gino Coutinho kon nog maar net redden.

Een minuut later worstelde Bilal Basacikoglu zich langs Dion Malone en bood Alfred Finnbogason een vrije kans. Maar voordat de spits zijn vijftiende doelpunt van het seizoen kon maken, gleed verrassend genoeg linksbuiten Jerson Cabral de bal van zijn voet. De thuisploeg werd na 34 minuten weer gevaarlijk toen Van Duinen een langdurige Haagse aanval met een schot op het doel afsloot. Ook nu kon Nordfeldt de bal uit het doel tikken.

Direct na rust kenden de Hagenaars hun beste fase van de wedstrijd en had de ploeg op voorsprong moeten komen. Maar Ninos Gouriye maaide langs de bal toen Nordfeldt in de 54e minuut een vrije trap van Van Haaren niet klemvast had. Daarna kreeg Van Duinen nog een kans, maar nu ging de bal via de doelman over.

De Hagenaars gaven niet op en hun vechtlust werd in de 71e minuut beloond toen een aanval via Gouriye en Roland Alberg bij Van Duinen uitmondde. De spits schoot hard onder Nordfeldt door: 1-0. Twee minuten later had ADO Den Haag geluk dat het niet de gelijkmaker incasseerde. Marten de Roon mocht ver opkomen en de bal laag voorgeven. Voordat een Friese aanvaller kon afronden, gleed Danny Bakker de bal in een uiterste reddingspoging weg. De jongeling had daarbij het geluk dat de bal op de paal en niet in het eigen doel belandde.

De thuisploeg leek de winst over de streep te trekken en was op de counter en via spelhervattingen gevaarlijk, maar het laatste beetje scherpte ontbrak er vaak aan. Van Haaren was in de 85e minuut het dichtst bij een doelpunt maar hij zag zijn vrije trap op de buitenkant van de paal belanden. Uiteindelijk was het slotoffensief van de gasten ADO Den Haag te machtig. Met Zomer als extra spits werd de druk op het Haagse doel groot. Toen de thuisploeg de bal onvoldoende wegwerkte en Heerenveen het speeltuig opnieuw voor het doel gooide, zorgde Otigba ervoor dat een verdediger niet bij de bal kon om vervolgens zelf met een volley af te ronden: 1-1.

ADO Den Haag gaat nu de confrontatie met een andere noordelijke ploeg aan. De Hagenaars reizen zondag naar Groningen voor het traditioneel moeilijke duel tegen de plaatselijke FC. De aanvang van de wedstrijd in de Euroborg is 14.30 uur.