ADO Den Haag heeft haar eerste punt in eigen huis behaald. In het Kyocera Stadion eindigde het duel tegen NEC uit Nijmegen in 1-1. Pas in de tweede helft brandde de wedstrijd echt los toen Mathias Gehrt de Hagenaars naar een voorsprong kopte. De Hagenaars leken bevrijd en op weg naar hun eerste thuiszege. Maar de bezoekers drukten de thuisploeg vervolgens toch wat achteruit, kwamen op gelijke hoogte. Uiteindelijk moesten beide ploegen zich met een gelijkspel tevreden stellen.

Nieuwkomer Roland Alberg begon sterk aan de wedstrijd. De middenvelder gaf na drie minuten zijn visitekaartje af met een schot op de bovenkant van de lat. Toen zeven minuten later Vito Wormgoor na een voorzet van Jerson Cabral de tweede kans kreeg, leek ADO Den Haag aan zelfvertrouwen gewonnen te hebben. Maar daarna zakte het niveau van de ploeg van Maurice Steijn wat terug en konden de groen-gelen niet meer de bedrijvige Mike van Duinen bereiken.

De Nijmegenaren profiteerden gaandeweg de eerste helft en kregen ook kansen. Zo kwam de Oostenrijker Jakob Jantscher een teenlengte tekort op een scherpe voorzet en moest Gino Coutinho zich kort voor rust strekken op een schot van diezelfde Jantscher. Even daarvoor kreeg Christoph Hemlein de gelegenheid om de bal in het doel te plaatsen, maar de spits schoot de bal langs de verkeerde kans van de paal.

In de tweede helft kende ADO Den Haag opnieuw de betere start en dat leidde in de 56e minuut tot de openingstreffer van Mathias Gehrt. De kleine Deen kopte een voorzet van Alberg binnen: 1-0.

Het doelpunt gaf de Hagenaars extra energie en een minuut later had de thuisploeg het duel kunnen beslissen. Alberg stuurde Cabral diep en hij zag dat Mike van Duinen was meegelopen. Maar de buitenspeler legde de bal veel te hard breed waardoor de enorme kans verkeken was. Ook Alberg kreeg nog een goede mogelijkheid, maar de middenvelder schoot over.

NEC moest op jacht naar de gelijkmaker en gaf ruimte weg, maar bleef onze verdedigers sterk achteruit drukken. Tom Beugelsdijk kon in de 74e minuut nog een doelpunt voorkomen door een corner weg te geven. Maar na de hoekschop van Kevin Conboy kopte Rens van Eijden de bal naar Victor Palsson. De IJslander bereikte met een kopbal Hemlein, die met zijn rug naar het doel, het speeltuig over de lijn werkte: 1-1.

Door het eerste gelijkspel van het seizoen blijft ADO Den Haag in de onderste regionen bivakkeren, al blijft de rode lantaarn in bezit van NEC. De Hagenaars kunnen zich de komende dagenop het bekertoernooi richten. Daarin treft ADO Den Haag de amateurs van GVVV. Dit duel wordt dinsdag om 20.00 uur in Veenendaal gespeeld.