ADO Den Haag heeft het in het uitduel tegen Feyenoord helaas niet kunnen bolwerken. De Rotterdammers waren duidelijk beter en bereikten mede door drie doelpunten van Graziano Pellè een makkelijke overwinning: 4-2.

De 4-2 eindstand geeft niet helemaal de krachtsverhoudingen tussen beide ploegen weer. Ruim 75 minuten was Feyenoord de betere en kwam ADO Den Haag, dat voor aanvang Danny Holla (hiel) en Vito Wormgoor (knie) wegens blessures zag afhaken, er eigenlijk niet echt aan te pas. In de slotfase, nadat eerst Mike van Duinen een strafschop had gemist, kon Ricky van Haaren met twee doelpunten (waarvan eentje als eigen doelpunt van Jordy Clasie wordt gezien) nog wel voor een beter resultaat zorgen. Maar de winnaar stond toen jammergenoeg allang vast. In de veertigste ontmoeting in de Kuip tussen beide ploegen draaide Feyenoord vanaf het begin de duimschroeven aan. De Hagenaars kwamen niet onder de druk vandaan, maar de thuisploeg creëerde weinig kansen.

De Rotterdammers maakten het zich wel makkelijker door de eerste mogelijkheid doeltreffend af te ronden. Na een lange pass van Clasie legde Lex Immers de bal perfect klaar voor de ingelopen Pellè. Doelman Gino Coutinho kon de goede inzet van de Italiaan onvoldoende keren, zodat de spits een nieuwe kans kreeg om doeltreffend te zijn: 1-0. Gaandeweg de eerste helft zakte de thuisclub weg en kregen de geel-groenen via standaardsituaties nog twee goede kansen. Van Haaren zag hoe doelman Erwin Mulder met het nodige geluk en de lat zijn vrije trap uit het doel haalde. Uit de daaropvolgende corner kon Mathias Gehrt niet van dichtbij scoren.

Vlak voor rust zetten de Rotterdammers weer aan en Daryl Janmaat had moeten scoren, maar de rechtsback schoot van dichtbij naast. De voormalige ADO Den Haag-speler maakte zijn misser in de 45e minuut goed toen hij een lange bal richting Pellè verstuurde. De spits bediende, het leek toch wel erg op buitenspel, met de borst Bruno Martins Indi, waarna de verdediger met een volley Coutinho kansloos liet: 2-0.

De tweede helft leek daardoor een formaliteit te worden, zeker toen in de 56e minuut Pellè na een voorzet van Miquel Nelom Feyenoord naar een comfortabele voorsprong schoot: 3-0. Scheidsrechter Serdar Gözübüyük toonde even later geen medelijden met de dolende Hagenaars. Toen Aaron Meijers, in een poging om Samuel Armenteros te verdedigen, uitgleed en de Cubaanse Zweed over de linksback heen viel, gaf de arbiter een strafschop. Pellè vijzelde zijn totaal op door het buitenkansje te benutten. Martijn de Zwart, die de geblesseerde Coutinho halverwege de tweede helft verving, had geen schijn van kans: 4-0.

Een nog grotere Haagse nederlaag werd op dat moment gevreesd, maar de thuisploeg verslapte en begon veel ruimte weg te geven. Daarvan profiteerde invaller Michiel Kramer die een lange bal van Van Haaren over Stefan de Vrij in zijn voeten zag belanden. Toen de verdediger zijn arm uitstak en Kramer naar de grond ging, kreeg ook ADO Den Haag een strafschop. Maar Mike van Duinen joeg de penalty over het doel. In de slotfase verprutste Feyenoord nog de nodige kansen, terwijl de ploeg van Maurice Steijn nu wel succesvol was. Na een pass van Gianni Zuiverloon stuitte Kramer in de 84e minuut nog op de vuisten van Mulder, maar de goed meegelopen ex-Feyenoorder Van Haaren kon de rebound binnenschieten: 4-1.

Vier minuten later bood invaller Danny Bakker, na een afgeslagen corner, Van Haaren een nieuwe kans. Dit keer plaatste de middenvelder de bal met behulp van het hoofd van Clasie in de verre hoek: 4-2. Door de vijfde nederlaag in zeven wedstrijden nemen de zorgen van ADO Den Haag toe. De Hagenaars hebben woensdag een nieuwe kans om uit de onderste regionen weg te komen wanneer het inhaalduel met Vitesse op het programma staat. De ploeg van Steijn treft dan wel een zeer gemotiveerde tegenstander, want bij winst pakken de Arnhemmers de koppositie. De aanvang van dit duel in het Kyocera Stadion is 15.30 uur.