ADO Den Haag is tegen zijn vierde nederlaag in vijf wedstrijden opgelopen. Ook in het duel met Heracles Almelo lukte het niet om punten te halen. De ploeg uit Almelo won met 1-0.

Na de zeperd tegen Roda JC gooide coach Maurice Steijn zijn elftal om. Met de nieuwelingen Gianni Zuiverloon en Mathias Gehrt in de ploeg hoopte hij op een ommekeer.

Uiteindelijk gaf een treffer van Jason Davidson in de eerste helft via een dubbele kluts de doorslag voor de overwinning. Beide ploegen speelden niet oogstrelend, maar vochten er wel hard voor. Heracles had alleen hier en daar wat meer, al dan niet afgedwongen, geluk met ballen die goed vielen.

ADO Den Haag begon sterk aan het duel in Almelo en dat leverde direct twee kansen voor Mike van Duinen op. Maar de spits kopte eerst een voorzet van Ninos Gouriye voorlangs en kon enkele minuten later een geblokte inzet van Mathias Gehrt niet verzilveren. Halverwege de eerste helft zakte het speelpeil bij de Hagenaars en ontbrak het aan ideeën die het spel open konden breken. Vanaf de vleugels kwamen geen bruikbare voorzetten meer en ook de opbouw van achteruit werd vaak onderbroken.

Het gaf de thuisploeg de gelegenheid om in deze gelijkopgaande wedstrijd gevaarlijker te worden. Mikhail Rosheuvel schoot na een korte corner in het zijnet. Nadat Gino Coutinho kon redden op een schot van Lerin Duarte, die zijn laatste wedstrijd voor de Tukkers speelde en bij Ajax heeft getekend, kon Rosheuvel vervolgens ongehinderd aanleggen. Toen Coutinho andermaal een doelpunt verijdelde, kon niemand reageren op de rebound die door de Australische linksback Davidson in het doel werd geschoven: 1-0.

In de tweede helft werd het niveau minder en lukte het beide ploegen niet meer om kansen te creëren. Toen Dion Malone voor twee overtredingen op Bryan Linssen binnen twee minuten twee keer geel kreeg, werd de klus voor de Hagenaars nog moeilijker. Met de moed der wanhoop zette ADO Den Haag nog wel druk, maar een mirakel zoals tegen NAC werd helaas niet meer bewerkstelligd.

De Hagenaars hebben nu twee weken de tijd om in vorm te komen, nog meer aan elkaar te wennen en de gevraagde opdrachten onder de knie te krijgen. Op zaterdag 14 september komt Vitesse op bezoek in het Kyocera Stadion. De aanvang van dit duel is 19.45 uur.