In blessuretijd heeft ADO Den Haag zijn eerste overwinning van het seizoen behaald. De uitwedstrijd tegen NAC leek op een gelijkspel uit te draaien totdat ex-NACspeler en ADO-invaller Michiel Kramer zijn huidige club aan de winnende treffer hielp: 1-2.

Gill Swerts zal zich de blessuretijd van dit duel nog lang heugen. De ex-verdediger van ADO Den Haag speelde een goede wedstrijd, maar controleerde in de laatste seconden een lange bal van Mitchell Schet totaal verkeerd. Zodoende had Kramer, die amper drie minuten in het veld stond, vrije doorgang naar doelman Jelle ten Rouwelaar. Het was het slotstuk van een soort Haags Kwartiertje. Waar de wedstrijd lange tijd gekenmerkt werd door veel slordigheden en weinig kansen, gebeurde er in de laatste vijftien minuten heel veel. Eerst schoot Aaron Meijers, net zoals hij vrijdag op de training al demonstreerde, met zijn zwakkere rechterbeen van 25 meter de bal feilloos achter Ten Rouwelaar. Maar tien minuten later gaf scheidsrechter Serdar Gözübüyük een dubieuze strafschop na een botsing tussen doelman Gino Coutinho en Alex Schalk. Het slachtoffer faalde niet vanaf de stip, maar het bleek uiteindelijk een Haagse zege niet in de weg te staan.

Het duel tussen NAC en ADO Den Haag was de wedstrijd van de nul. De Hagenaars waren in Breda op zoek naar de eerste punten van het seizoen, terwijl de Brabanders in deze jaargang nog geen doelpunt konden maken. Bovendien wilden de Hagenaars ook nog een streep onder een andere statistiek zetten. Al elf wedstrijden had de ploeg van Maurice Steijn buitenshuis niet meer gewonnen. De laatste keer was overigens in het Rat Verlegh stadion, toen ADO Den Haag op 23 november 2012 met 0-3 van NAC won.

Uiteindelijk behaalden beide ploegen `hun doelstellingen` maar zal ADO Den Haag hiermee het meest tevreden zijn. In de eerste helft zat het publiek bepaald niet op het puntje van zijn stoel. Beide ploegen namen een afwachtende houding aan en slaagden er amper in om een fatsoenlijke aanval op te zetten. Daarentegen voerde het balverlies, vooral aan de kant van de thuisploeg, de boventoon. ADO Den Haag was niet heel gevaarlijk, maar wel steeds in staat de opbouw van NAC consequent te verstoren. Pas in de 44e minuut ontstond het eerste gevaarlijke moment. Jordy Buijs draaide een vrije trap buiten bereik van doelman Gino Coutinho tegen de paal.

Op dat moment stond Kevin Jansen al twintig minuten niet meer op het veld. De middenvelder kwam in de 24e minuut na een luchtduel verkeerd neer en verdraaide zijn knie. Hij moest per brancard van het veld gedragen worden. Maandag zal in het ziekenhuis meer duidelijkheid komen over de zwaarte van de kwetsuur. De tweede helft was een halfuur lang niet veel beter dan het eerste bedrijf. Slordigheden domineerden het spel van beide ploegen, waarbij opviel dat de gasten vanaf de vleugels weinig gevaar konden stichten. Behalve met enkele geblokte schoten en een mislukte kopbal van Mike van Duinen kon ADO Den Haag Ten Rouwelaar niet onder druk zetten.

Aan de overkant was Schalk met een kopbal wel dichtbij de openingstreffer en ook Jeffrey Sarpong dook vrij voor Coutinho op. Maar beide keren was de voormalige doelman van NAC een onneembare hindernis. De wedstrijd leek beslist toen Meijers met zijn afstandsschot de score opende. Maar met de komst van ex-ADO Den Haag-spits Rydell Poepon werden de Hagenaars ineens achteruitgedrukt. Poepon had zijn aandeel in de gelijkmaker door een lange bal van Ten Rouwelaar door te koppen, waarna via Schalk de strafschop ontstond.

In blessuretijd kreeg NAC de kans om via een vrije trap de winst naar zich toe te trekken. In plaats daarvan schoot Sarpong de bal in de muur waarna ADO Den Haag via de invallers Schet en Kramer de eerste zege van het seizoen liet optekenen. De zege is een opsteker voor de Hagenaars voor wie zaterdagavond een traditioneel moeilijke thuiswedstrijd wacht. In het Kyocera Stadion komt Roda JC op bezoek. De aanvang van dit duel is 19.45 uur.