ADO Den Haag heeft ook de tweede thuiswedstrijd van het seizoen verloren. Tegen Roda JC ging het in het Kyocera Stadion ondanks vele kansen jammerlijk mis. De Limburgers boekten een ruime overwinning: 0-4.

De Koempels uit Kerkrade blijken ook in het seizoen 2013-2014 een Angstgegner van formaat voor ADO Den Haag. De Hagenaars hadden liefst zestien competitiewedstrijden op rij niet van de Limburgers gewonnen, al werd er in de belangrijkste confrontaties (in de play-offs op weg naar Europees voetbal) wel een zege geboekt. Maar ook dit keer lukte het de groen-gelen niet. ADO Den Haag had weinig vat op Roda JC, dat op de juiste momenten toesloeg.

Geholpen door de Hagenaars die met vlagen te slap verdedigden, stonden de Limburgers al bij rust met 0-2 voor. In de tweede helft werd de Haagse aanvalslust al vroeg in de kiem gesmoord. Met twee indraaiende vrije trappen werd de score door de Limburgers naar 0-4 getild. Bovendien werden nog twee Roda-treffers, wel terecht, wegens buitenspel afgekeurd. ADO Den Haag had in de eerste helft wel het meeste balbezit, maar had ook veel moeite met de 4-4-1-1 speelwijze van Roda JC. De Limburgers waren beweeglijk en vaak een stap eerder bij de bal. Daardoor stichtten ze veel gevaar voor het Haagse doel. Toch was de openingstreffer niet de verdienste van de Limburgers maar vooral van de niet-oplettende Hagenaars. En het werd uitgerekend een doelpunt met een hoog ex-ADO Den Haag-gehalte.

In de 25e minuut letten de groen-gelen niet op bij een vrije trap. Marc Höcher mocht vanaf rechts voorgeven, waarna Kees Luijckx bij de tweede paal Tom Beugelsdijk in de lucht versloeg en binnenkopte: 0-1. Direct daarna had ADO Den Haag de kans om op identieke wijze de gelijkmaker te scoren. Na een voorzet van Dion Malone kopte Danny Holla, die boven Henk Dijkhuizen uitkwam, voorlangs. Roda JC, dat al vroeg in de wedstrijd met tijdrekken begon, loerde op fouten van ADO Den Haag en kreeg de ruimte om gevaarlijk te worden. Dat leidde eerst tot een doelpunt van Krisztian Németh dat terecht door scheidsrechter Dennis Higler werd afgekeurd. Daarna kwam Mitchell Donald, na een pass van Ard van Peppen, alleen voor Gino Coutinho maar doelman kon zijn inzet blokkeren.

Nadat via Mike van Duinen, die de bal van Bart Biemans ontfutselde, net niet in staat was om Jerson Cabral een doelpunt te schenken, sloeg Roda JC in de slotminuut van de eerste helft opnieuw toe. Scheveninger Henk Dijkhuizen zette goed door en speelde Németh, die randje buitenspel stond, aan. De doorgelopen rechtsback kreeg de bal van de Hongaar terug, waarna hij zijn eerste Eredivisiedoelpunt mocht scoren: 0-2. Aan het begin van de tweede helft bracht coach Maurice Steijn de ingrediënten voor het alles-of-nietsspel binnen de lijnen. Gianni Zuiverloon maakte als vervanger van Christian Supusepa zijn debuut en nam plaats in de driemansverdediging. Dion Malone schoof door naar het middenveld.

De nieuwe speelwijze leverde een kans voor Van Duinen op. De spits kwam naar de eerste paal na een voorzet van Mitchell Schet, maar schoot over. Maar ADO Den Haag kon niet terugkeren in de wedstrijd, want de eerste kans voor Roda JC mondde uit in een doelpunt. Een vrije trap van Mark Jan Fledderus verdween in de ongedekte verre hoek: 0-3. En indraaiende vrije trappen bleven gevaarlijk. Németh kopte van dichtbij binnen, maar zag zijn doelpunt terecht vanwege buitenspel afgekeurd worden.

De daaropvolgende vrije trap van Höcher was opnieuw raak. Dit keer verlengde Mitchell Donald de bal naar de verre hoek: 0-4. ADO Den Haag had nog de kans om het verlies te verkleinen maar Van Duinen stuitte van dichtbij op Filip Kurto, terwijl de Poolse doelman ook de koppende Schet nog van een doelpunt afhield. Daarmee was de verloren avond voor ADO Den Haag, waarbij ook de Deen Mathias Gehrt nog zijn debuut maakte, compleet. De Hagenaars moeten nu hun wonden likken en zich opmaken voor het duel tegen Heracles. In Almelo krijgt ADO Den Haag een nieuwe kans om de tweede zege van het seizoen te noteren. Het duel op zaterdag 31 augustus begint om 19.45 uur.