ADO Den Haag wacht nog steeds op haar eerste punten van het seizoen. Tegen promovendus Go Ahead Eagles moesten de mannen van Maurice Steijn jammergenoeg opnieuw een nederlaag slikken. In de Adelaarshorst werd het 2-1.

Niet geheel ten onrechte nam de thuisploeg een voorsprong, maar Mike van Duinen kon voor rust nog gelijkmaken. In de tweede helft was de wedstrijd evenwichtiger en hadden beide ploegen kansen op winst. Uiteindelijk slaagde alleen spits Marnix Kolder er namens de thuisploeg nog in om te scoren waardoor ADO Den Haag tegen zijn tweede nederlaag opliep.

Go Ahead Eagles schoot uit de startblokken en had via Kolder (kopbal voorlangs) en ex-ADO Den Haag-speler Jarchinio Antonia (misverstand tussen Tom Beugelsdijk en Gino Coutinho) al binnen tien minuten op een voorsprong kunnen staan. Niet veel later leek Antonia na een voorzet van Xander Houtkoop toch de score te openen, maar Ricky van Haaren kon een treffer voorkomen door zijn inzet te blokken. Het bleek uitstel van executie, want Xandro Schenk voltrok in de 22e minuut alsnog het vonnis. Na een indraaiende vrije trap van Deniz Türüc belandde de bal via Vito Wormgoor precies in zijn voeten zodat de vrijstaande linksback van dichtbij kon scoren: 1-0.

ADO Den Haag, dat moeizaam voetbalde en te weinig lef toonde, kon daar weinig tegenover zetten. Het doelpunt van Van Duinen in de 37e minuut kwam dan ook onverwacht. Na een corner van Danny Holla kopte Wormgoor de bal op het doel. Eloy Room was daardoor blijkbaar verrast want de Deventer doelman gaf een rebound weg. Van Duinen wist daarmee wel raad en kopte van dichtbij binnen: 1-1. Nog voor rust hadden de bezoekers bijna opnieuw op achterstand gestaan toen Türüc, na terugleggen van Kolder, vanaf de rand van het strafschopgebied over schoot.

In de tweede helft kon ADO Den Haag meer druk zetten en leken bij de thuisploeg de krachten te zijn afgenomen. Het overwicht op het veld leidde niet tot grote doelkansen. Pas in het laatste kwartier kende het duel weer een opleving. Eerst haalde Beugelsdijk een inzet van Antonia vlak voor de doellijn weg. Aan de overzijde draaide Van Duinen, na een voorzet van Aaron Meijers, bij zijn tegenstander weg. Room kon zijn inzet nog met de vuisten keren.

ADO Den Haag was niet in staat om het gelijkspel over de streep te trekken. Van een moment van onachtzaamheid maakte middenvelder Sjoerd Overgoor in de 82e minuut dankbaar gebruik. Hij bediende Kolder, die Beugelsdijk en Wormgoor van zich had afgeschud. De spits haalde vervolgens direct uit en zag de bal achter Coutinho in het net ploffen: 2-1. De Hagenaars begonnen nog aan een slofoffensief en dat leverde voor Jerson Cabral nog een goede kans op. Maar zijn schot werd door Room uit het doel getikt, waardoor Go Ahead Eagles zijn eerste Eredivisiezege in zeventien jaar kon vieren.

Voor ADO Den Haag wacht komende zondag opnieuw een uitwedstrijd. Dan gaan de Hagenaars op bezoek bij NAC Breda proberen om de eerste punten van het seizoen te sprokkelen. Aanvang van dit duel is 14.30 uur.