ADO Den Haag is de competitie helaas met een nederlaag begonnen. De ploeg van Maurice Steijn keek al snel tegen een ruime achterstand aan, maar vocht zich terug in de wedstrijd. Uiteindelijk verloren de Hagenaars nipt met 2-3.

Het duel tegen PSV leverde zowel uit als thuis voor ADO Den Haag de laatste jaren een ruime nederlaag op. Daarop leek het deze editie geen uitzondering toen de Eindhovenaren via doelpunten van Georginio Wijnaldum, Danny Holla (eigen doel) en Jetro Willems na een half uur al op een 0-3 voorsprong stonden. Maar de Hagenaars gaven niet op, bleven voetballen en vochten zich terug in de wedstrijd. Via Holla voor rust en Mike van Duinen vlak voor het verstrijken van de tijd kwamen de groen-gelen terug in de wedstrijd. Een slotoffensief volgde, maar een gelijkmaker leverde het niet meer op. De wedstrijd ADO Den Haag tegen PSV was het duel van twee ploegen die een metamorfose hebben ondergaan. De Eindhovenaren, met Hagenaar Karim Rekik in de verdediging, lieten eerder tegen Zulte Waregem zien dat een volledig nieuw team al snel ingespeeld kan zijn. De vraag was dan ook hoe de nieuwelingen Jerson Cabral, Ricky van Haaren en Ninos Gouriye het er in het shirt van ADO Den Haag vanaf zouden brengen.

De Hagenaars begonnen fel en doelman Jeroen Zoet moest zich in de tiende minuut helemaal uitrekken om een schot van Cabral uit de kruising te tikken. De sluitpost van de Eindhovenaren mocht even daarvoor van geluk spreken dat bij slecht uitverdedigen zijn uittrap via Mike van Duinen naast het doel belandde. Maar de Brabanders waren in de eerste tien minuten eveneens gretig en het kwaliteitsverschil werd niet veel later in een doelpunt uitgedrukt. In de twaalfde minuut ontdeed Stijn Schaars zich van twee tegenstanders en speelde Georginio Wijnaldum aan. De middenvelder zette zich door en schoot de bal langs doelman Gino Coutinho: 0-1.

Vier minuten later had Wijnaldum zijn tweede doelpunt moeten maken toen hij na een lange bal van Memphis Depay vrij voor Coutinho kwam. Maar dit keer mikte hij de bal naast het doel. De groen-gelen hielpen vervolgens de gasten aan een verdubbeling van de score toen Danny Holla in de 24e minuut volledig onnodig een lange bal van Wijnaldum achter de uitgelopen Coutinho kopte: 0-2.

Het duel leek gespeeld, zeker toen links back Jetro Willems in de dertigste minuut door de Haagse verdediging mocht lopen en vrij eenvoudig kon scoren: 0-3. Maar de ploeg van Maurice Steijn toonde in het laatste kwartier voor rust veerkracht en drong aan. Dat leidde tot het eerste Haagse competitiedoelpunt van het seizoen. Kevin Jansen stuurde in de 43e minuut Gouriye weg. De buitenspeler trok laag voor, waarna Holla goed afrondde: 1-3

Na de pauze ontstond er een status quo op het veld waarbij PSV de gastheren liet voetballen zonder dat de Hagenaars echt gevaarlijk konden worden. Maar toen de Eindhovenaren nog meer gas terugnamen konden de groen-gelen wel het doel van Zoet onder vuur nemen. Na een voorzet van Cabral kopte Van Duinen in 67e minuut van dichtbij over. Lange tijd bleef het bij deze Haagse opleving. Titelkandidaat PSV leek het duel in een stevige greep te hebben en zonder veel moeite het einde te halen. Maar in blessuretijd trapte Jeffrey Bruma finaal naast de bal waardoor voor Van Duinen de weg naar het doel open was. De spits maakte geen fout en bracht ADO Den Haag terug in de wedstrijd: 2-3.

Wat volgde was een slotoffensief waarbij Tom Beugelsdijk en de lange invaller Michiel Kramer zich voorin posteerden. Maar de tijd was te kort om nog een gelijkspel uit het vuur te slepen. Volgende week zaterdag is er een nieuwe kans om de eerste punten van het seizoen te pakken. Dan gaan de Hagenaars op bezoek bij promovendus Go Ahead Eagles. Het duel op de Adelaarshorst begint om 19.45 uur.