De formatie van Maurice Steijn krijgt meer en meer vorm, dat blijkt wel uit de basiself die nu al twee duels achtereen samenspelen. En zoals verwacht vinden de spelers elkaar steeds beter, wat tegen Excelsior resulteerde in een erg goed eerste half uur met een hoog speltempo en vele kansen. Uiteindelijk won ADO Den Haag netjes, maar niet spectaculair, met 2-1.

Het was weer gezellig druk bij Laakkwartier, dit keer ook weer met veel oud-spelers die langs kwamen. Kevin Visser, Ramon Leeuwin, Joel Tillema, Sjaak Polak, vele bekende gezichten op de tribune. En een mogelijk nieuw gezicht, Jerson Cabral was ook aanwezig bij de wedstrijd. Twee andere bijzonderheden: Kevin Jansen speelde vandaag tegen zijn beste vriend Tim Eekman, samen opgegroeid en opgeleid. En Boy de Jong zat als keeper op de bank bij Excelsior, zoon van onze oud-keeper en keeperstrainer Max de Jong. Voor het duel trainde een groepje spelers die niet bij de selectie zaten met fysiektrainer Nol Hornix. Terwijl het publiek binnen stroomde, liepen Tros, Korte, De Vlugt, Fecunda enz hun rondjes en deden hun oefeningen.

ADO Den Haag kwam meteen goed uit de startblokken, binnen een minuut was het eerste schot al gelost en van wie anders dan van Mike van Duinen. Na een minuut of vijf was Gouriye weg op links en hij legde de bal keurig breed op Van Duinen, maar die kreeg de bal al meelopend net achter zich. Hij probeerde nog achter zijn standbeen langs, maar die inzet was niet hard genoeg om de keeper te verrassen. Nog geen minuut later kreeg Gouriye zelf een grote kans, na een mooie 1-2 met Chery. Hij schoot helaas voorlangs.

Binnen tien minuten leverde de druk een goal op. Chery kwam met een mooie rush opzetten en lanceerde precies op tijd Aaron Meijers. Die kapte de enige verdediger die hem bij kon houden uit en schoot vanaf de rand van de zestien met een keurige boog, met links, binnen. 1-0. ADO Den Haag ging door, met name Ninos Gouriye was gevaarlijk met een schot net over en net naast. Holla gaf Supusepa nog een kans met een mooie vrije trap, deze viel bij de tweede paal net achter de verdedigers. Het was alleen net te lastig voor de linksback om er meteen na de stuit zijn voetzool tegenaan te krijgen.

Mike van Duinen speelde op scherp, hij werd twee keer teruggefloten wegens buitenspel, maar de verdedigers van Excelsior wisten dat ze hem geen seconde uit het oog mochten verliezen. Eigenlijk uit de eerste de beste kans aan de andere kant scoorde Excelsior. Botaka maakte snelheid op rechts, gooide de bal voor en spits Lars Veldwijk kopte keurig in. Net voor rust was Chery nog dichtbij, maar ook hij werd helaas afgevlagd voor buitenspel. Zodoende gingen beide teams rusten met 1-1.

Na de rust maakte nieuwkomer Mitchell Schet meteen zijn debuut, hij kwam erin voor Gouriye. Aaron Meijers opende de kansen weer met een glashard schot, alleen kwam het redelijk recht op de Rotterdamse doelman af. Niet veel later een vreemd moment. Na een paar pittige overtredingen riep Steijn even naar de scheidsrechter daarop te letten en hij werd à la minute weggestuurd. Hij volgde de rest van de wedstrijd achter het hekje net achter de dug out. Na een uur kreeg Van Duinen loon na werken, hij benutte de voorzet vanaf links van Meijers bijna zoals een tip-in bij hockey. Hard en kort aanraken en de bal vliegt erin. Van Haaren schoot nog een keer goed.

In de slotfase ging Excelsior op zoek naar de gelijkmaker en bij een gevaarlijke vrije trap en een schot van Rick Kruys uit een corner lukte dat nog bijna ook. Een keurige overwinning van een team in opbouw, met spelers die samen zichtbaar groeien. En een selectie die steeds breder en sterker wordt. Volgende week zaterdag speelt ADO Den Haag de laatste oefenwedstrijd, ook bij Laakkwartier tegen OFI Kreta om 17.00 uur. Om 13.00 uur zal Jong ADO Den Haag op dezelfde plek aantreden tegen Jong NAC.