De twee ploegen die al jaren samenwerken, spelen ook bijna traditioneel tegen elkaar in de voorbereiding: FC Dordrecht en ADO Den Haag. Op Laakkwartier werd het 2-1 voor het ontvangende ADO Den Haag, met een behoorlijk gelijkwaardige eerste helft en een tweede helft met een overheersende uitploeg. Daar moet wel bijgezegd worden dat na de rust er een Haags elftal vol jonkies stond. Al met al weer een heerlijke zomeravond op Laakkwartier.

Voor een aantal mensen was het vooraf al een bijzonder duel. Bijvoorbeeld voor Tom Beugelsdijk, die tegen zijn oude ploeggenoten aantrad, tegen de club waar hij twee jaar lang rijpte voor de Eredivisie. En ook voor zijn kompaan Vito Wormgoor was het een speciale avond met in de verdediging aan de overkant zijn jongere broertje Nando en zijn oudere broer Kelvin (musicalster) langs de kant.

In de eerste twintig minuten gebeurde er weinig, beide ploegen moesten wat aftasten. Het meest opvallend was het grijze balletje dat, zoals tijdens elk oefenduel op Laakkwartier, het veld in rolt vanaf het kunstgrasveld waar de kinderen aan het spelen zijn. Op het middenveld werden wat pittige duels uitgevochten, maar daar bleef het wel bij. ADO Den Haag had het, met elf spelers die zo de basiself zouden kunnen gaan vormen in de Eredivisie, was FC Dordrecht zeker niet minder. Toch maakt dan uiteindelijk de rust bij de Eredivisieploeg het verschil. In de 33e minuut begon het met een vrije trap van Holla die hij bij de tweede paal op het hoofd van Beugelsdijk legde. Het terugkoppen lukte net niet tot bij een medespeler.

Met het drukken van ADO Den Haag viel er ineens ruimte aan de andere kant. Danso kwam alleen voor Coutinho na een geweldige steekbal dwars door het midden. Coutinho, zoals zo vaak, reageerde weer briljant. Bij de rebound maakte Malone een overtreding op de hoek van de zestien, die vrije trap tikte onze nummer 1 ook keurig over. ADO Den Haag ging weer verder met aanvallen, met een opkomende Malone. Zijn voorzet was perfect, Mike van Duinen hoefde er maar haaks tegenaan te lopen en dat deed hij, net terug van een paar maanden revalideren, met verve. Keeper Hahn was kansloos.

In de zestien stapte Gouriye nog een keer over de bal, maar achter hem konden ze er net niet bij. Jammer van het misverstand, de situatie was gevaarlijk. Uit een corner van Chery kopte Beugelsdijk tegen zijn oude club keurig de 2-0 binnen, hoog uitkomend boven iedereen zoals op de foto zichtbaar.

Na de rust wisselde FC Dordrecht niet en Maurice Steijn zijn gehele elftal. Alle jonkies samen met ervaren krachten als Supusepa, Esajas en Kramer mochten zich meten met de Jupiler Leagueploeg. En dat bleek nog niet zo simpel, zeker fysiek werden ze hier en daar verrast.

Vanuit ADO Den Haag vielen twee momenten op: een mooi en hard schot van Esajas dat over ging en een miraculeuze dubbele redding op de eigen doellijn van Buwalda, Merencia en iedereen die daar maar in de weg kon liggen. Adnan Alisic maakte met een droog loeihard schot de 2-1, maar daar bleef het bij. Onze jonkies zijn enorm talentvol, maar met alleen maar jongelingen in een ploeg tegen volwassen mannen uit de Jupiler League, dat bleek erg zwaar. Maar leerzaam en dus nuttig.